Δύο νέους ανακριτές για την υπόθεση Ρίκκου διόρισε ο Γ.Εισαγγελέας

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες της εφ.ΣΗΜΕΡΙΝΗ θα λάβουν επιπλέον καταθέσεις για την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση σε σχέση με την κατ’ ισχυρισμόν δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες  τις οποίες δημοσιεύει ÃÅÍÉÊÏÓ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁÓ Ê.ÊËÇÑÉÄÇÓ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÓÔÏ ÊÕÐÅσήμερα η εφ  «Σημερινή», «ο Γενικός Εισαγγελέας, αφότου αξιολόγησε πλήρως το πόρισμα που ετοίμασε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής Παναγιώτης Καλλής για την υπόθεση, έκρινε ότι θα πρέπει να ληφθούν κάποιες επιπλέον καταθέσεις και μάλιστα προχώρησε ήδη στον διορισμό δύο νέων ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών. Αρχικά απευθύνθηκε στον κ. Καλλή, ο οποίος απάντησε πως δεν επιθυμούσε να αναλάβει το επιπρόσθετο έργο».

Πελαγίας και Σωκράτους οι ανακριτές

Ως εκ τούτου, όπως ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του χθες στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ, έχει αναθέσει, από την περασμένη Παρασκευή, τη συμπλήρωση του ανακριτικού έργου σε δύο άλλους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές και συγκεκριμένα στους Παναγιώτη Πελαγία και Αθανάσιο Σωκράτους. Πρόκειται για δύο γνωστούς και έμπειρους πρώην αξιωματικούς της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν χειριστεί στο παρελθόν σωρεία σοβαρών ποινικών υποθέσεων.

«Παρέστη ανάγκη όπως ληφθεί κάποια περαιτέρω μαρτυρία, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση. Δεδομένου ότι ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής που είχε διεκπεραιώσει την έρευνα, ο κ. Παναγιώτης Καλλής, δεν επιθυμούσε να αναλάβει το πρόσθετο τούτο έργο, κρίθηκε ορθό όπως διορισθούν και διορίσθηκαν δύο άλλοι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές από τον Γενικό Εισαγγελέα, οι οποίοι και αναμένεται να διεκπεραιώσουν την ανατεθείσα εργασία εντός των προσεχών ημερών», ανέφερε χαρακτηριστικά  στη «Σ» ο Κώστας Κληρίδης.

Δεν αφορούν τις καταγγελίες του Βοηθού

Διευκρινίζεται πως οι επιπλέον καταθέσεις που θα ληφθούν σχετίζονται αποκλειστικά με την υπόθεση της κατ’ ισχυρισμόν δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και δεν αφορούν την υπόθεση των καταγγελιών του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, η οποία, ως γνωστόν, διερευνάται ξεχωριστά από την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των προσώπων από τα οποία θα ληφθούν καταθέσεις δεν είναι μεγάλος και το ανακριτικό έργο αναμένεται, εκτός απροόπτου, να συμπληρωθεί εντός των ημερών. Οι δύο ανακριτές έχουν ήδη πιάσει δουλειά.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε πριν από λίγες μέρες τον ιδιώτη δικηγόρο Ηλία Στεφάνου για να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο στην υπόθεση εναντίον του κ. Ερωτοκρίτου. Ο κ. Στεφάνου αναμένεται να παρουσιαστεί ως δημόσιος κατήγορος, διότι οι εισαγγελείς της Νομικής Υπηρεσίας είναι υφιστάμενοι του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής Παναγιώτης Καλλής συμπεραίνει στο πόρισμά του πως ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου διέπραξε τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας δημοσίου λειτουργού. Διαπιστώνει στο πόρισμα ότι η μη εμφάνιση του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους, που εκπροσωπούσε τη Λαϊκή Τράπεζα σε προσωπική αγωγή του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης και συναλλαγής μαζί του σε σχέση με άλλη υπόθεση, εκείνην της εταιρείας Providencia.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του και εξαπέλυσε σωρεία σοβαρών καταγγελιών εναντίον διαφόρων προσώπων, με πρώτο αποδέκτη τον Γενικό Εισαγγελέα, σε σχέση με χειρισμούς του στην υπόθεση Providencia.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου έδωσε μέχρι στιγμής τρεις καταθέσεις στο ΤΑΕ Αρχηγείου, παραδίδοντας διάφορα έγγραφα, θεωρώντας πως ενισχύουν τα όσα καταγγέλλει. Η υπόθεση των καταγγελιών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα διερευνώνται, όπως προαναφέραμε, ξεχωριστά από την Αστυνομία, υπό τη μορφή λήψης καταθέσεων και αξιολόγησης των εγγράφων. Σημειώνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς του κ. Ερωτοκρίτου, χαρακτηρίζοντάς τους προπέτασμα καπνού και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την επικείμενη διώξή του για δεκασμό και δωροληψία, βάσει του πορίσματος του Παναγιώτη Καλλή.