Η Γερμανία ζητά από τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα που τους δόθηκαν

Το Βερολίνο πιέζει Ουκρανούς σε στρατεύσιμη ηλικία να επιστρέψουν στην χώρα τους για να πολεμήσουν

Αλλάζει το «κλίμα» στην Γερμανία για τους Ουκρανούς πρόσφυγες λόγω της πίεσης που προκύπτει από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών που ήταν απογοητευτικά για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού καθώς σε 1.700 από αυτούς απαιτείται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους στην Σαξονία για να τα αφήσουν κενά για νέους αλλοδαπούς!

Είναι πολύ πιθανό ότι η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης μέρος σχεδιασμού για να πιεστούν πολλές χιλιάδες Ουκρανών σε στρατεύσιμη ηλικία να επιστρέψουν πίσω στην Ουκρανία για να πολεμήσουν καθώς το Κίεβο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψανδρίας κάτι το οποίο φαίνεται πλέον σε όλα τα πολεμικά μέτωπα.

Οι Ρώσοι απλώς επιλέγουν κάθε φορά ποιο μέτωπο θα «ενεργοποιήσουν» και οι Ουκρανοί θα μεταφέρουν τις ίδιες δυνάμεις από άλλο μέτωπο για να το υπερασπιστούν.

Εκτός αυτού όμως η οικονομική και η κοινωνική κατάσταση στην Γερμανία έχει δημιουργήσει κύμα αντίδρασης και πτώση των ποσοστών του κυβερνητικού συνασπισμού και πολλοί αναλυτές στην Γερμανία αμφιβάλουν εάν θα μπορέσει ο Όλαφ Σολτς να μείνει στην καγκελαρία μέχρι το τέλος της θητείας του.

Το περιφερειακό γραφείο έστειλε, σχετικά πρόσφατα, επιστολές καταγγελίας σε Ουκρανούς που καταλαμβάνουν 650 διαμερίσματα στις πόλεις Zschopau, Aue και Marienberg, λέγοντας ότι δεν θα έχουν πλέον διαμέρισμα μέσα στο καλοκαίρι, πράγμα που σήμαινε ότι είχαν/έχουν μόλις μερικές μέρες για να βρουν νέα μέρη για να ζήσουν. 

Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Γερμανία ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Τώρα οι Ουκρανοί πρέπει να «αδειάσουν» τα σπίτια για αλλοδαπούς από την Συρία, το Αφγανιστάν και την Τουρκία που υποβάλλονται επί του παρόντος σε διαδικασίες ασύλου, αλλά το θέμα είναι ότι το 90% όλων των διαθέσιμων κατοικιών ασύλου είναι κατειλημμένο.

Η επιστολή που έλαβαν οι Ουκρανοί ανέφερε ότι είχαν προειδοποιηθεί προηγουμένως να βρουν νέα διαμερίσματα: «Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να βρείτε αμέσως τον δικό σας χώρο διαβίωσης και να εγκαταλείψετε το διαμέρισμα που σας παραχωρήθηκε»!

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες πολέμου δεν καλύπτονται από επιδόματα αιτούντων άσυλο, αλλά έχουν πρόσβαση στο γερμανικό «επίδομα πολιτών».

Η εισροή μεταναστών σε όλη την Γερμανία έχει επιδεινώσει την στεγαστική κρίση σε όλη την χώρα σε μία συγκυρία που η χώρα έχει στερηθεί το φθηνό ρωσικό αέριο και μαζί του το πλεονέκτημα που είχε η γερμανική οικονομία για να είναι ανταγωνιστική.