Δεκάδες ιρανικοί πύραυλοι διαπέρασαν τον αντιβαλλιστικό «θόλο» Ισραήλ και ΗΠΑ ενώ το Ιράν δηλώνει ότι «Το θέμα θεωρείται λήξαν»!

Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως με το Ιράν να πραγματοποιεί τις προειδοποιήσεις του μετά τα φονικά χτυπήματα του Ισραήλ .Αργά το Σάββατο το Ισραήλ δέχθηκε το μεγαλύτερο βομβαρδισμό της ιστορίας του και δεκάδες ιρανικοί πύραυλοι και drones κατάφεραν να διαπεράσουν την αντιβαλλιστική ασπίδα και του Ισραήλ και των ΗΠΑ και να κτυπήσουν τις πόλεις της χώρας!

Το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι χαρακτηριστικό: Ο ένας μετά τον άλλο οι ιρανικοί πύραυλοι κτυπούν κατοικημένες περιοχές και στόχους του Ισραήλ.

Πρωταρχικός στόχος του πρώτου κύματος επίθεσης είναι η αεροπορική βάση Νεγκέβ.

Eπτά βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν την βάση!

Κοντά βρίσκονται και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Ντιμόνα.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από βάσεις των Ιρανών Φρουρών στο Isfahan, Kermanshah και την Τεχεράνη.

Τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα IronDome και Patriot προσπάθησαν να τους καταρρίψουν, αλλά με μερική επιτυχία, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Φαίνεται ότι κατ’αρχην οι Ιρανοί πέτυχαν να υπάρξει κορεσμός της ισραηλινής αεράμυνας.

Ωστόσο σε μια άλλη παράλληλη εντυπωσιακή εξέλιξη στο διπλωματικό πεδίο αμέσως  η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη αφού κατ’αρχήν επικαλείται το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ δηλώνει ότι «Το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν»!

Προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν σε αυτήν την αντιπαράθεση.

«Δυνάμει του Άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», αναφέρει η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν, ωστόσο προειδοποιεί: «Εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Αυτή είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και του εγκληματικού ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά!»

Πούτιν προς ΗΠΑ:Μην επιτεθείτε στο Ιράν

Σε μια άλλη εξέλιξη , ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την αποτυχία της ρωσικής ειρηνευτικής προσπάθειας, προς το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι «Η Ρωσία θα στηρίξει το Ιράν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτεθούν στο έδαφος του Ιράν για να υποστηρίξουν το Ισραήλ»!