Η κατάθεση της γυναίκας που ξυλοκοπήθηκε από μοναχό – «Έδωσα στον Γέροντα 103.000»

Την κατάθεση της γυναίκας που εργάζεται ως φροντίστρια στη Μονή του Οσίου Αββακούμ δημοσίευσε η «Cyprus Times». H Ελένη Ρούσου, κατά δική της ομολογία, είναι αυτή που ξυλοκοπείται από μοναχό στο βίντεο που έφερε στο φως το Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ.

Πρόκειται για την κατάθεση που έδωσε στο ΤΑΕ Λευκωσίας, στις 9 Μαρτίου, στην οποία περιγράφει τα όσα -κατά τον ισχυρισμό της- έγιναν στη Μονή την 5η Μαρτίου.

«Είμαι φροντίστρια της θείας και της μητέρας του Γέροντα Νεκτάριου… Διέμενα μαζί τους σε ένα σπιτάκι που βρίσκεται εντός του ευρύτερου χώρου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Συγκεκριμένα εγώ διέμενα και κοιμόμουν στο ίδιο δωμάτιο με τη θεία του Γέροντα. Η κυρία… η μητέρα του Γέροντα, διαμένει σε άλλο δωμάτιο μόνη της. Χωρίς να είμαι βέβαια για την ακριβή ημερομηνία, πριν λίγες εβδομάδες κατ’ εντολή του γέροντα Νεκτάριου εγώ και ο πάτερ Αββακούμ μεταφέραμε από το κελί του Γέροντα το προσωπικό του χρηματοκιβώτιο στο κελί της κυρίας Φ…» αναφέρει στην αρχή της κατάθεσης της η κυρία Ρούσου, εννοώντας τη μητέρα του. Και εξηγεί ότι όπως της λέχθηκε από τον Γέροντα Νεκτάριο, αυτός «είχε βάσιμες υποψίες ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής θα προσπαθούσε να του το πάρει επειδή είναι φιλοχρήματος, ήξερα ότι ζητούσε του Γέροντα κάθε λίγο χρήματα, ενώ αυτά τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο ανήκουν αποκλειστικά στον ίδιο τον Γέροντα» αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσης της στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

Αυτούσια η κατάθεση της.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η Ελενή Ρούσου αναφέρεται σε συνομιλία που είχε με τον Δεσπότη Ησαϊα την 5η Μαρτίου, το απόγευμα. «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι υπάρχει σοβαρή καταγγελία κατά του Γέροντα Νεκτάριου και να πάω στη Μητρόπολη».

Εν συνεχεία περιγράφει την άφιξη αυτοκινήτων στη Μονή, αναφέρεται σε κουκουλοφόρους, σημειώνοντας ότι ο ένας τελικά αποδείχθηκε αστυνομικός. Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με τόσα κατέθεσε, μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Ταμασού δίδοντας επίσης περιγραφή για τα όσα λάμβαναν χώρα, μέχρι και την καταμέτρηση των χρημάτων.

Στην κατάθεση που λήφθηκε στις 9 του μήνα και άρα πριν από τη δημοσίευση του βίντεο με τον ξυλοδαρμό της, η φροντίστρια ισχυρίστηκε στον ίδιο τον Μητροπολίτη Ταμασού ότι επρόκειτο για μια «άτυχη στιγμή, ένα ανθρώπινο λάθος» όπως λέει η ίδια.

Διαψεύδει ότι ξυλοκοπήθηκε

Επανήλθε με νέα ανάρτηση η γυναίκα η οποία φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το Πρωτοσέλιδο του Σίγμα να δέχεται επίθεση με ζωνάρι από μοναχό της μονής Αββακούμ.

Στην ανάρτηση της αναφέρει ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο και πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αυτούσια η ανάρτηση 

Αγαπητοί φίλοι και μη

Ενημερώνω ότι το εν λόγω περιστατικό έγινε τον περασμένο Αύγουστο! Είμαστε στα μέσα του Μαρτίου!!!! Είχα πάμπολλες ευκαιρίες αν ήθελα να «απόδρασω»!!!!

Οπόταν τα περί απαγωγής, εκβιασμού ή χρηματισμού, είναι πέραν για πέραν αναληθής και στοχευμένα.  Το βίντεο που δημοσιεύτηκε είναι μονταρισμένο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι ψεύτικο.

Η Επίτροπος προστασίας προσωπικού χαρακτήρα έχει διατάξει να κατέβει το μονταρισμένο βίντεο.

Επισης ενημερώνω ότι δεν θα παίξω το παιχνίδι κανενός Μητροπολίτη ή κάποιου που τάχα «ανησυχεί».

Αρκετά.