Πρωτοσέλιδο ΣΙΓΜΑ: Μοναχός Μ.Αββακούμ δέρνει γυναίκα με ζωνάρι

Μετά από τα οικονομικά, ηθικά και άλλου είδους σκάνδαλα που γίνονταν στη Μονή Αββακούμ, το Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ έφερε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του σκανδάλου.

Απρόκλητη άσκηση βίας σε γυναίκα. Το εν λόγω βίντεο που αποκαλύπτει το Πρωτοσέλιδο καταγράφει σκηνές από το εξωτερικό της εκκλησίας στις οποίες διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα η οποία προφανώς ήταν εθελόντρια και ασκούσε χρέη καθαρίστριας.

Η γυναίκα προσπαθούσε να τους δώσει κάτι (σ.σ ίσως κλειδιά) και αυτοί αρνούνταν. Οι αρχιμανδρίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του επίμαχου στιγμιότυπου ωρύονται ενώ σε κάποια στιγμή η γυναίκα πέφτει στο έδαφος. Καθαρά στο βίντεο διακρίνεται μοναχός, να κτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα, με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και έφυγε το μεταλλικό κομμάτι. Η γυναίκα στο τέλος του βίντεο διακρίνεται να αποχωρεί από τη Μονή μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια της ενώ ακούγεται να λέει πως έχω κουραστεί δεν αντέχω άλλο.