Οι ΗΠΑ χρειάζονται10 τρισ. δολάρια το 2024 για εξυπηρέτηση του χρέους τους!

Η αμερικανική Γερουσία, της οποίας η πλειοψηφία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ενέκρινε χορήγηση βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή που οι ΗΠΑ πρέπει να δανειστούν από τις αγορές 10 τρισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους!

Αντιστοιχεί σε ποσό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο του ανεξόφλητου χρέους των ΗΠΑ και επίσης είναι ισοδύναμο με το ένα τρίτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής!

Συγκεκριμένα, το ποσό των 8,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δημόσιου χρέους θα λήξει το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) ενώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2024 θα διαμορφωθεί στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το CBO και η FED μειώνει τον ισολογισμό της για τις παρεμβάσεις στη χρηματοπιστωτική αγορά κατά 60 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες θα χρειαστούν αγοραστές για περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα το 2024.

Αυτό δεν θα είναι εύκολο όταν οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ομολόγων των ΗΠΑ, συνεχίζουν να συρρικνώνουν το μερίδιό τους ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μπάιντεν δίνει το «στίγμα» πως θα συνεχίσει να ξοδεύει χρήματα προς ικανοποίηση των γεωπολιτικών της επιδιώξεων.

Με άλλα λόγια οι δανειστές θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν τους σχεδιασμούς της Ουάσινγκτον!

Σε μία περίοδο όπου πολλές μεγάλες οικονομίες προωθούν την σταδιακή αποδολαριοποίηση των εμπορικών τους σχέσεων, όλα αυτά δεν ακούγονται καθόλου καλά για την αμερικανική οικονομία.

Οι συναλλαγές σε τοπικά νομίσματα με βάση την ενέργεια, γίνονται πλέον ο κανόνας.