CNN: «Εγκαταλείπουν την Ουκρανία οι ξένοι μισθοφόροι λόγω απωλειών»

Αρκετοί είναι οι ξένοι μισθοφόροι που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, λόγω των σκληρών μαχών και τα πολλά πυρά που δέχονται από τους Ρώσους. 

«Πολλοί από τους μισθοφόρους έρχονται στην Ουκρανία επειδή είναι ένα καλό συμπλήρωμα στο βιογραφικό τους», δήλωσε στο CNN ένας από τους Ουκρανούς αξιωματικούς ο Ντμίτρι Κοστιούκα.

Σε συνέντευξή του στο Αμερικανικό δίκτυο, αποκάλυψε ότι πολλοί ξένοι μισθοφόροι που ήρθαν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε ειδική επιχείρηση στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σχεδόν αμέσως εγκαταλείπουν τη χώρα αφού είδαν σκληρές μάχες.

«Κατά κανόνα, δεν έχουν συνειδητοποιήσει σε τι πόλεμο μπαίνουν», τόνισε ο στρατιωτικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι ξένοι μισθοφόροι πιστεύουν ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι σαν μια τυπική ανταλλαγή πυροβολισμών με τον εχθρό, αλλά δεν συνειδητοποιούν την κλίμακα των μαχών. Αφού πέρασαν όλη την ημέρα κάτω από ασταμάτητα πυρά πυροβολικού, οι ξένοι μισθοφόροι σπεύδουν να λύσουν τη σύμβαση και να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Όχι, όχι, αυτό είναι υπερβολικά επικίνδυνο. Δεν είναι αυτός ο πόλεμος στον οποίο υπογράψαμε», ήταν σύμφωνα με τον Κοστιούκ τα λόγια ενός από τους μισθοφόρους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα λειψανδρίας, με αποτέλεσμα στην πρώτη γραμμή να στέλνονται ανεκπαίδευτοι άντρες που μάλιστα επιστρατεύονται με το ζόρι.