Αβντίιβκα: Αποχωρούν μαζικά οι Ουκρανοί – «Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί για να νικήσετε» είπε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν

H μάχη της Αβντίιβκα έχει κριθεί και το ξέρουν και οι ίδιοι οι Ουκρανοί, καθώς χθες τη νύχτα η 110η ουκρανική Ταξιαρχία, εγκατέλειψε την πόλη και αποχώρησε για να διασωθεί.

Είναι η δεύτερη μεγάλη «εκκένωση» των Ουκρανών. Τις προηγούμενες ημέρες είχε διαφύγει και η 42η Ταξιαρχία, η οποία είχε υποστεί τρομακτικές απώλειες.

Oι Ρώσοι σκοπίμως έχουν αφήσει έναν μικρό διάδρομο ανοιχτό για να αποχωρούν οι Ουκρανοί.

Η κατάσταση είναι πάντως απογοητευτική για τους Ουκρανούς καθώς όπως δήλωσε, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν στις 20 Νοεμβρίου 2023 σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο μετά από την συνάντηση του με τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν «μαγικό ραβδί» για την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης εξαρτώνται από την ικανότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να συντονίζουν τη χρήση διαφόρων όπλων που παρέχουν οι δυτικές χώρες.

«Είναι ένας σκληρός, εξαντλητικός αγώνας και θα συνεχίσει να είναι έτσι», πρόσθεσε ο Lloyd Austin.

Το ταξίδι του Αμερικανού αξιωματούχου είχε ως σκοπό να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στον Ζελένσκι, εξαναγκάζοντας τον να κινητοποιήσει εκατομμύρια ακόμη στρατιώτες.

Στις 20 Νοεμβρίου, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν, τόνισε ότι σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, η Δύση είπε στον Ζελένσκι ότι πρέπει να αποτρέψει την νίκη της Ρωσίας…

«Η Δύση απαιτεί από το καθεστώς Ζελένσκι, ανεξάρτητα από απώλειες, να καταδείξει στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Ρωσία δεν πρέπει να νικήσει».

Οι ΗΠΑ ζήτησαν αύξηση της κινητοποίησης για την αναπλήρωση του ουκρανικού Στρατού που εξακολουθεί να υφίσταται μεγάλες απώλειες.

Συγκεκριμένα, το Κίεβο σχεδιάζει να αλλάξει τα όρια ηλικίας στράτευσης και να δεχθεί μία στρατολόγηση με εύρος από 17 έως 70 ετών!

Επιπλέον η Δύση διέταξε να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των γυναικών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με δυτικούς υπολογισμούς, υπάρχουν ήδη περισσότερες από 40.000 γυναίκες που υπηρετούν στον ουκρανικό στρατό.