Πούτιν: Η Ρωσία τελειώνει έναν πόλεμο που δεν τον άρχισε η ίδια

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας είναι μια προσπάθεια να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία που εξαπολύθηκε το 2014 μετά το πραξικόπημα στη χώρα αυτή, επανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ηγετών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.
«Υπενθυμίζω, η ουκρανική κρίση ξεκίνησε το 2014, όταν οργανώθηκε πραξικόπημα και στη συνέχεια εξαπολύθηκε πόλεμος και άρχισαν οι μάχες στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Από εκεί ξεκίνησαν όλα.
Η ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση δεν είναι η αρχή του πολέμου, αλλά μια προσπάθεια να σταματήσει», είπε.

Πούτιν: Η φθίνουσα θέση του ηγεμόνα

Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο λόγος της σύγκρουσης στην Ουκρανία έγκειται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι μια μικρή ομάδα χωρών δεν θέλει να αποχωριστεί τη φθίνουσα θέση του ηγεμόνα (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ) και για το σκοπό αυτό, προκαλεί άμεσα καταστάσεις κρίσης σε διάφορες περιοχές του κόσμου, υποδαυλίζοντας ενεργά τόσο παλιές όσο και νέες εστίες συγκρούσεων.
«Με τον ίδιο τρόπο, προσπαθούν επίμονα να υπονομεύσουν τις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με τους συμμάχους της με την ευρεία έννοια της λέξης και τους εταίρους, και όπως γνωρίζουμε, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα και οι απειλές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης εξτρεμιστικών και εθνικιστικών κινημάτων στην Ουκρανία», τόνισε ο Πούτιν.