T/K Τύπος: «Η Κύπρος στο σχέδιο των Σιωναζί για Μεγάλο Ισραήλ – Η Τουρκία να λάβει μέτρα»

Συνεχίζουν να πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στον Τουρκικό-Τ/κ Τύπο που προειδοποιούν για σχέδιο κατάληψης ολόκληρης της Κύπρου από τους Εβραίους με ιδιαίτερη ανησυχία για την εξαγορά γης από ισραηλινούς στα κατεχόμενα. Τ/κ ιστοσελίδα δημιούργησε μάλιστα και μια κυπριακή εκδοχή του περιβόητου χάρτη που δείχνει την σταδιακή απόκτηση της παλαιστινιακής γης από Εβραίους/Ισραηλινούς με σχόλιο «Έτσι μπήκαν τότε οι Εβραίοι στην Παλαιστίνη… Σειρά είναι η ΚΥΠΡΟΣ…»

«Η Κύπρος στο σχέδιο του Μεγάλου Ισραήλ»

Επίσης αρθρογράφος της Yeni Safak İsmail Kılıçarslan σε άρθρο του την Κυριακή (12/11/23) επαναφέρει την θεωρία περί «Μεγάλου Ισραήλ» και ισχυρίζεται ότι επόμενος σταθμός του Σχεδίου Arz-ı Mev’ud  (Γη της Επαγγελίας ) είναι η Κύπρος.

«Η ιστορία ξεκινά την εποχή του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος σχημάτισε την κυβέρνηση συνασπισμού και έγινε πρωθυπουργός μετά τις εκλογές του 2003 στην ΤΔΒΚ. Εκείνη την εποχή, ο Ραβίνος Χάιμ Αζίμοφ, ο ‘’ειδικός διαπραγματευτής’’ του Ταλάτ, Οζντίλ Ναμί, και ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Ερντίλ Ναμί, ο οποίος είναι σύμβουλος πολλών εβραϊκών εταιρειών, πραγματοποίησαν συνάντηση και αποφάσισαν ότι η σιωνιστική πρωτεύουσα θα κατασκευάσει μια μαρίνα και ένα ξενοδοχείο στα Κόκκινα. Αυτό το έργο, το οποίο κυκλοφόρησε στο κοινό με το μήνυμα ‘’Το Ισραήλ έρχεται στο νησί μόνο για να επενδύσει’’, είναι κατά κάποιο τρόπο ο εμπνευστής του κυπριακού σκέλους του σχεδίου Arz-ı Mev’ud του Ισραήλ», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Ο αρθρογράφος παραθέτει επίσης αποσπάσματα από  μελέτη με τίτλο “Israel’s Land Acquisition and Colony Establishment Efforts in TRNC”. «Οι πρώτοι σιωνιστικοί οικισμοί στην Κύπρο άρχισαν να σχηματίζονται γύρω από αυτό το χωριό όταν ο Haim Azimov άνοιξε την ανεπίσημη συναγωγή του στο χωριό Άγιος γεώργιος. Επέκτειναν την περιοχή τους εγκαθιστώντας σε μέρη όπως η Λάπυθος, το Καραβάς, Άγιος Επίκτητος και Φτέριχα. Στη συνέχεια, αγοράστηκαν πολλά εδάφη στη βόρεια ακτή, προς τα Καζιβερά στα δυτικά και στα ανατολικά της Καρπασίας, και εκεί εγκαταστάθηκαν «εβραϊκές τοποθεσίες». Μετά από αυτό το στάδιο, επικεντρώνονται στην αγορά γαιών στη νότια ακτή της χερσονήσου Καρπασίας, απέναντι από το Ισραήλ και στη Μεσέργια. Για παράδειγμα, έχουν αυτήν τη στιγμή μια τεράστια τοποθεσία στην περιοχή Τρίκωμο».

“Η Κύπρος στο σχέδιο των Σιωναζί για Μεγάλο Ισραήλ – Η Τουρκία να λάβει μέτρα»Το πρόσωπο που έχτισε τον τεράστιο εβραϊκό οικισμό στην περιοχή Τρικώμου είναι ο ισραηλινής καταγωγής Yaacov Afik. Ο Afik έγινε πολίτης της ΤΔΒΚ το 2017 και, όπως κάθε πολίτης της ΤΔΒΚ, έχει το δικαίωμα να αγοράσει απεριόριστη γη. Ο Samar Saade, ο οποίος ξεκίνησε την κατασκευή μιας μεγάλης τοποθεσίας στην παραλία Alagadi στην Κερύνεια, γεννήθηκε στο Ισραήλ και έγινε πολίτης της ΤΔΒΚ. Ο Amikam Marhoom, ο οποίος έχτισε την τοποθεσία Aphrodite στο Gaziveren, είναι επίσης πολίτης της ΤΔΒΚ. Ο Amikam πέθανε πρόσφατα, αλλά η εταιρεία του, Evergreen, συνεχίζει.

«Οι Σιωναζί έχουν 2.000 εταιρείες και 25 χιλιάδες στρέμματα γης στην ΤΔΒΚ. Επί του παρόντος, περίπου το 8% του πληθυσμού που ζει στην ΤΔΒΚ, δηλαδή 30 χιλιάδες άτομα, είναι Εβραίοι. Επιπλέον, αν ληφθούν υπόψη οι 20 χιλιάδες Ουκρανοί Εβραίοι που μεταφέρθηκαν στο νησί από την Ουκρανία λόγω του ουκρανικού πολέμου, ο εβραϊκός πληθυσμός στο νησί έχει πλέον ξεπεράσει τις 50 χιλιάδες.

Δείτε το θέμα είναι αυτό. Οι πιο κρίσιμες και στρατηγικές θέσεις του δόγματος της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα» στην Κύπρο έχουν καταληφθεί ή επιχειρείται να καταληφθούν από τους Σιωναζί», αναφέρει ο αρθρογράφος.

«Αν κοιτάξουμε την ταχύτητα με την οποία οι Σιωναζί πήραν γη από την ΤΔΒΚ και τις περιοχές υψηλής ασφάλειας, κλειστές για ξένους που δημιούργησαν για τους εαυτούς τους, θα έπρεπε να είμαστε τυφλοί για να μην δούμε ότι η επόμενη στάση για αυτούς τους ψυχικά ασθενείς μετά την Παλαιστίνη θα είναι η Κύπρος. Είμαι σίγουρος ότι θα χρησιμοποιήσουν την ίδια πρόταση  όπως έκαναν για την Παλαιστίνη, λέγοντας «αυτά τα εδάφη ήταν (στην Κύπρο) είναι ήδη δικά μας»

«Η μεγαλύτερη σιωνιστική επένδυση- Marina Karpaz Gate»

Ο ίδιος αρθρογράφος επανήλθε την Τρίτη 14/11/23 με τίτλο άρθρου «Οι Σιωναζί στοχοποιούν τόσο την νότια όσο και τη βόρεια Κύπρο».

Παραθέτει απόσπασμα από ένα άλλο άρθρο του  Sabahattin İsmail, με τίτλο «Η μεγαλύτερη Σιωνιστική επένδυση στην ΤΔΒΚ»  όπου αναφέρεται σε μια μαρίνα σημειώνοντας  τα ακόλουθα  «Η μεγαλύτερη σιωνιστική επένδυση στην ΤΔΒΚ έγινε στην Καρπασία από την εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Ντέιβιντ Λιούις, ενός Βρετανού ενός Βρετανού πολίτη εβραϊκής καταγωγής.

«Η (τ/κ) κυβέρνηση νοίκιασε 450 στρέμματα γης στον Ασιλ Ναδίρ έναντι αμοιβής πριν από το 1990. Ο Ασιλ Ναδίρ πήρε επίσης τη Sıdıka Atalay, μια Κύπρια επιχειρηματία που έχει επενδύσεις στον τουριστικό τομέα στην Κωνσταντινούπολη, ως συνεργάτη στην εταιρεία του. Υποτίθεται ότι επρόκειτο να φτιάξουν μια μαρίνα με το όνομα “PORT BARBAROS”. Αλλά δεν το έκαναν και μεταβίβασαν τα 450 στρέμματα γης που νοίκιασαν στον David Lewis για 10 εκατομμύρια δολάρια. Τότε έκανα πρωτοσέλιδα και έγραφα δεκάδες άρθρα στην εφημερίδα VOLKAN για μέρες για να τον εμποδίσω να εγκρίνει αυτή τη μεταβίβαση. Σε αυτό αντιτάχθηκαν και στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης επιρροής του Ασίλ Ναδίρ στην τότε κυβέρνηση και της υποστήριξης της τότε τουρκικής κυβέρνησης, η μεταβίβαση εγκρίθηκε».

«Στη συμφωνία μίσθωσης, ο David Lewis δεσμεύτηκε να επενδύσει 90 εκατομμύρια δολάρια σε 450 δεκάρια γης, η οποία θα αποτελείται από μια μαρίνα, δύο ξενοδοχεία, ένα χωριό διακοπών και κοινωνικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, όταν ολοκληρώθηκε η μαρίνα, για να γίνουν άλλες επενδύσεις, ορίστηκε να δοθεί στη μαρίνα το καθεστώς του επίσημου λιμένα εισόδου στη χώρα, να αυξηθεί η περίοδος μίσθωσης από 49 σε 99 έτη και η περιοχή να χαρακτηριστεί ως  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ. Οι επιβολές αυτές δεν έγιναν δεκτές λόγω των εντατικών δημοσιεύσεών και της αντίθεσης του στρατού μας. Επίσης παραβίασε τη σύμβαση και δεν έκανε ξενοδοχεία, παραθεριστικά χωριά και άλλες επενδύσεις. Η περιοχή είναι πολύ στρατηγική. Είναι σε θέση να ελέγχει τη θαλάσσια κυκλοφορία μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ απέναντι από την Αττάλεια και τον Κόλπο της Αλεξανδρέττας Τώρα αποικιακές τοποθεσίες και αγορές γης που ιδρύθηκαν από ισραηλινές εταιρείες βρίσκονται γύρω από αυτήν την περιοχή. Με άλλα λόγια, ο αποικισμός μπορεί να συμβεί μακροπρόθεσμα κοντά στη μαρίνα». 

Συνεχίζοντας ο αρθρογράφος της Yeni Safak σημειώνει ότι εκτός από την βόρεια κατεχόμενη Κύπρο, οι «Σιωναζί  συνεχίζουν ολοταχώς το έργο τους στη νότια Κύπρο» και παραπέμπει σε δηλώσεις του Aρχιραβίνοu Κύπρου, Arie Zeev Raski στον Guardian της οποία αναδημοσίευσε «το Sigmalive, η ακροδεξιά πύλη ειδήσεων του Νότου», όπως αναφέρει.

«Φυσικά, είμαι βέβαιος ότι η Τουρκία θα λάβει κάθε είδους μέτρα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μια ιστορική ευθύνη στους ώμους μας να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτό το θέμα και να ενισχύσουμε το χέρι του κράτους μας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη αυτό που συμβαίνει στη Γάζα .

Προσοχή: Η Κύπρος δεν πρέπει να είναι η νέα Γάζα! Πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να ματαιωθούν τα σχέδια των Σιωναζί που προσπαθούν να ανοίξουν αυτόν τον δρόμο», αναφέρει καταληκτικά.

Πηγή: SIgmalive