Νεκροταφείο μετατράπηκε το νοσοκομείο Αλ Σίφα: 179 άνθρωποι θάφτηκαν σε «ομαδικό τάφο»

Ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας δήλωσε την Τρίτη ότι 179 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μωρών και ασθενών που πέθαναν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, είχαν ταφεί σε «ομαδικό τάφο» στο συγκρότημα.

«Αναγκαστήκαμε να τους θάψουμε σε ομαδικό τάφο», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα, Μοχάμαντ Αμπου Σαλμίγια, προσθέτοντας ότι επτά μωρά και 29 ασθενείς εντατικής θεραπείας ήταν μεταξύ εκείνων που έχουν ταφεί μετά την εξάντληση των αποθεμάτων καυσίμων του νοσοκομείου.

Το Ισραήλ εξασκώντας το ”δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, δολοφονεί ασθενείς . Το έγκλημα βαραίνει τόσο το κράτος του Ισραήλ όσο και την συνολική Δύση και την εξίσου εγκληματική ανοχή και υποστήριξη της στις σιωνιστικές θηριωδίες 

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας το οποίο βρίσκεται υπό «πολιορκία» από τον ισραηλινό στρατό περιέγραψε ένας γιατρός.

Αφού ανέκτησαν επαφή με ένα μέλος του προσωπικού που έχει παγιδευτεί στο νοσοκομείο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) εξέδωσαν μια ανακοίνωση με τα τελευταία νέα από το εσωτερικό του πολιορκημένου ιατρικού συγκροτήματος.

Μάλιστα ένας ελεύθερος σκοπευτής έχει ανοίξει πυρ κατά ασθενών ενώ στην κεντρική πύλη υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, τους οποίους δεν μπορούν να φτάσει το ιατρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα το Αλ Σίφα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και φαγητό.

«Δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν υπάρχει νερό στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει φαγητό. Οι άνθρωποι θα πεθάνουν σε λίγες ώρες χωρίς λειτουργικούς αναπνευστήρες. Μπροστά στην κεντρική πύλη υπάρχουν πολλά πτώματα. Υπάρχουν επίσης τραυματισμένοι ασθενείς- δεν μπορούμε να τους φέρουμε μέσα.

«Ένας ελεύθερος σκοπευτής επιτέθηκε σε ασθενείς»

Όταν στείλαμε ένα ασθενοφόρο να φέρει τους ασθενείς – λίγα μέτρα μακριά – επιτέθηκαν στο ασθενοφόρο. Υπάρχουν τραυματίες γύρω από το νοσοκομείο που αναζητούν ιατρική περίθαλψη. Δεν μπορούμε να τους φέρουμε μέσα», ανέφερε αρχικά ένας χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
«Υπάρχει επίσης ένας ελεύθερος σκοπευτής που επιτέθηκε σε ασθενείς, οι οποίοι έχουν τραύματα από πυροβολισμούς. Χειρουργήσαμε τρεις από αυτούς. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, είναι απάνθρωπη. Είναι μια κλειστή περιοχή, κανείς δεν ξέρει για εμάς. Δεν έχουμε σύνδεση στο διαδίκτυο – καταφέρατε να με καλέσετε τώρα, αλλά ίσως χρειαστεί να προσπαθήσετε 10 φορές για να μπορέσετε να με ξαναβρείτε», προσέθεσε.
«Είδαμε ανθρώπους  να προσπαθούν να φύγουν από το Αλ Σίφα και τους σκότωσαν»
Σύμφωνα με τον ίδιο η ιατρική ομάδα συμφώνησε να φύγει από το νοσοκομείο μόνο εάν εκκενώσουν πρώτα οι ασθενείς. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε τους ασθενείς μας. Υπάρχουν 600 ασθενείς στο εσωτερικό, 37 μωρά, κάποιος που χρειάζεται ΜΕΘ. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε», είπε ακόμα.
«Χρειαζόμαστε εγγύηση ότι υπάρχει ασφαλής διάδρομος για να φύγουμε, διότι είδαμε κάποιους ανθρώπους να προσπαθούν να φύγουν από το Αλ Σίφα και τους σκότωσαν, τους βομβάρδισαν, τους σκότωσε ο ελεύθερος σκοπευτής. Μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, υπάρχουν τραυματισμένοι ασθενείς και ιατρικές ομάδες. Αν μας δώσουν εγγυήσεις και εκκενώσουν πρώτα τους ασθενείς, θα εκκενώσουμε».
Το νοσοκομείο, που είναι το μεγαλύτερο στη Γάζα, ανέστειλε το Σάββατο τη λειτουργία του αφού η τελευταία του γεννήτρια ξέμεινε από καύσιμα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας που τελεί υπό την ηγεσία της Χαμάς