Η Ρωσία επαναρχίζει τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από την Κύπρο

Στις 27 Απριλίου, οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ρωσίας θα αρχίσουν τεχνικούς ελέγχους σε εταιρείες στην Κύπρο, προκειμένου να τους επιτρέψουν να εξάγουν γεωργικά προϊόντα στη χώρα, όπως αναφέρεται στη ρωσική εφημερίδα “Rossiyskaya Gazeta”.ÂÁÑÂÁÊÅÉÏÓ ÁÃÏÑÁ ÅËËÇÍÉÊÁ ÏÐÙÑÏÊÇÐÅÕÔÉÊÁ ÖÑÏÕÔÁ

Όπως αναφέρεται, η Ρωσία μπορεί να επιτρέψει στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο να εξάγουν φρούτα και λαχανικά στην αγορά της, παρά το εμπάργκο που επιβλήθηκε σε εισαγωγές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως απάντηση στις κυρώσεις προς τη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας.

Προστίθεται ότι οι ρωσικές υγειονομικές αρχές διενεργούν ελέγχους προμηθευτών και στις τρεις χώρες, καθώς και στην Ινδία, όπως δήλωσε ο Αλεξέι Αλεξεγιένκο, διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής επιτήρησης.

“Περίπου 20 εταιρείες θα ελεγχθούν στην Ελλάδα και την Ουγγαρία. Στην Ινδία λιγότερες από περίπου τέσσερις με πέντε. Η Κύπρος έχει ζητήσει παράταση για τεχνικούς λόγους και, ως εκ τούτου, οι έλεγχοι θα αρχίσουν στις 27 Απριλίου, όπου επτά με οκτώ εταιρείες θα ελεγχθούν», ανέφερε.