Αρχίζει επαφές ο Ακιντζί με Σιμπέλ και Οζερσάι

Σήμερα ανοίξαμε μια καινούργια σελίδα δήλωσε στο κεντρικό επιτελείο του απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του χθες βράδυ  ο Μουσταφά Ακιντζί προσθέτοντας ότι “αυτή η σελίδα έχει ακόμη μια εβδομάδα. Σήμερα γυρίσαμε την αρχή αυτής της σελίδας”.ÊÁÔÅ×ÏÌÅÍÁ - "ÐÑÏÅÄÑÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ" 2015 - ÌÏÕÓÔÁÖÁ ÁÊÉÍÔÆÉ

Ο Ντερβίς Έρογλου, είπε, συμμετείχε στις “εκλογές” με το “θεσμό” και οι ίδιοι με την καρδιά τους, με την στήριξη από καρδιάς του κόσμου, ευχαριστώντας όλους όσοι τον στήριξαν και τις ηγεσίες των κομμάτων Κοινοτικής Δημοκρατίας και Ενωμένη Κύπρος. Συνεχάρη δε την Σιμπέλ Σιμπέρ και τον Κουντρέτ Οζερσάι, λέγοντας ότι προσδίδει σημασία στην συμμετοχή τους σ’ αυτή τη διαδικασία και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κοινωνία θα οφεληθεί από αυτή τη συμμετοχή και ο ίδιος θα θελήσει να επωφεληθεί από αυτές τις σκέψεις και τις ιδέες τους.

Ο κ. Ακιντζί επεσήμανε ότι η επόμενη περίοδος είναι σημαντική καθώς αρχίζουν τον Μάιο οι συνομιλίες και γνωρίζει την ευθύνη που πέφτει στους ώμους του. Αυτή η ευθύνη θα έχει περισσότερο νόημα εάν την πάρουμε στον ώμο μας όλοι μαζί, πρόσθεσε. Για να επιτύχει στις 26 Απριλίου, συνέχισε, θα πρέπει “να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα, να συμφωνήσουμε στη βάση της ειρήνης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ανοίξουμε από απόψε τον δρόμο για τον από κοινού αγώνα”.

Αύριο το πρωί, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, θα επισκεφθεί την Σιμπέλ Σιμπέρ και τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, αλλά και τον Κουντρέτ Οζερσάι και θα τους προτείνει να είναι συνέταιροι στην νίκη που θα ζήσει αυτή η “χώρα”. Αυτό δεν είναι μια νίκη ενός ατόμου ή μερικών κομμάτων”. Πρέπει να είναι, σημείωσε, νίκη για το μέλλον αυτής της “χώρας”, για να μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και ευμάρεια οι νέες γενιές, για ολόκληρο τον “λαό”.

Θα είναι, πρόσθεσε, (“πρόεδρος”) αμερόληπτος και ανεξάρτητος με ίσες αποστάσεις από όλα τα κόμματα για να επαναλάβει ότι είναι υπέρ της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των γυναικών, της ισότητας των φύλων, της κοινωνικής δικαιοσύνης,των δικαιωμάτων των ζώων και έτσι θα συνεχίσει να είναι.

Το μέλλον της “χώρας”, είπε, θα το διαμορφώσουν όλοι μαζί ανεξάρτητα με την γλώσσα, την θρησκεία, το χρώμα κα την προέλευση του καθενός.

Θα έχει, συνέχισε, μια πολιτική επικεντρωμένη στη λύση του Κυπριακού και υποστηρίζοντας τα ΜΟΕ έγινε υποψήφιος για να προωθήσει αυτή την πολιτική.

Για την Τουρκία ανέφερε ότι δεν θα είναι ούτε συγκρουσιακός ούτε ενδοτικός, αλλά σε μια γραμμή προσέγγισης. “Μίλησα για στήριξη των θεσμών των ίδιων των Τ/κ και θα τηρήσω το λόγο μου”.

Συνεχίζουμε από αύριο το δρόμο μας για να αρχίσει πράγματι μια νέα εποχή στην Κύπρο στις 26 Απριλίου, για μια ολόασπρη σελίδα, για να δημιουργήσουμε αυτό που αφηγείται το κλαδί της ελίας που είναι – όπως είπε – το σύμβολο της ειρήνης, της παραγωγής αλλα και ότι “θα ριζώσουμε σε αυτό το νησί. Θα ζήσουμε με ειρήνη και ευμάρεια”. Οι προηγούμενες γινές, πρόσθεσε, έζησαν πολύ πόνο. Ανθρωποι και από τις δύο κοινότητες πέρασαν πόνο και μοιράστηκαν βάσανα. Από δω και στο εξής οι νέες γενιές να μοιραστούν τα αγαθά, όχι αυτά που περάσαμε εμείς, κατέληξε λέγοντας “θα βρεθούμε στις πλατείες την ερχόμενη εβδομάδα”.

Αισιόδοξος ο Ερογλου

Με συγχαρητήρια προς τον ανθυποψήφιό του την δεύτερη Κυριακή αλλά και τους υπόλοιπους ξεκίνησε την ομιλία του στο κεντρικό του επιτελείο ο Ντερβίς Έρογλου καλώντας τους πολίτες να προστρέξουν στον δεύτερο γύρο των “προεδρικών εκλογών” στις κάλπες και λέγοντας πως αναμένει μεγαλύτερη συμμετοχή.ÊÁÔÅ×ÏÌÅÍÁ - "ÐÑÏÅÄÑÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ" 2015 - ÍÔÅÑÂÉÓ ÅÑÏÃËÏÕ

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα κ. Έρογλου έκανε αναφορά στην επανέναρξη των συνομιλιών το πρώτο μισό του Μάη, όπως λέγεται – είπε- σημειώνοντας ότι γι’ αυτή την κρίσιμη περίοδο έχει εμπειρία και πίστη. Συνεχίζει, πρόσθεσε, με αποφασιστικότητα να προστατεύει τα δικαιώματα του “λαού” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όπως έπρατε μέχρι τώρα, στην πολιτική σκεφτόμενος τα οφέλη του “λαού” του ψευδοκράτους, θα συνεχίσει εάν επανεκλεγεί.

Σε δηλώσεις του αργότερα στο “προεδρικό” όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου, ο Ντερβίς Έρογλου εξέφρασε την εποίθηση ότι “θα κερδίσουμε τον δεύτερο γύρο δουλεύοντας πολύ”. Εξέφρασε την ελπίδα να δει όσους δεν πήγαν στις κάλπες τον πρώτο γύρο, στον δεύτερο. “Δεν είναι ώρα για αστεία. Αν η συμμετοχή ήταν ψηλή θα γινόταν όπως το σκεφτήκαμε, η δουλειά θα τέλιωνε από τον πρώτο γύρο. Αλλά όταν υπάρχουν εκλογές υπάρχουν κάποιες πικρίες”. Το σημαντικό, συνέχισε, είναι αυτοί που σκέφτονται το μέλλον του ψευδοκράτους, αυτοί που λένε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να προτιμήσουν αυτόν και όχι όσους ανοίξουν το δρόμο για την μετανάστευση και κατηγορούν κάποιους ότι μεταφέρουν πληθυσμό εδώ.

Πλέον, συνέχισε, δεν περιμένει κάποια έκπληξη. “Η έκπληξη έγινε. Πλέον οι πραγματικότητες βγήκαν. Βγήκε από την κάλπη ποιοι είναι με ποιους και με ποιές σκέψεις. Οι πολίτες μπορούν να το δουν αυτό”.

“Ξεκουραστείτε απόψε αλλά από αύριο δεν έχει σταματημό”. Στόχος μας τον δεύτερο γύρο να βγούμε από την κάλπη με μεγάλη διαφορά και να δούμε ελπίδα το μέλλον, πρόσθεσε. Ο ίδιος είπε, δεν τρέχει πίσω από τη θέση καθώς έχει περάσει από όλα τα πόστα. Είδατε εσείς το παιχνίδι που παίχτηκε, ανέφερε λέγοντας ότι υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν εναλλακτικές για τα κόμματα που τον στήριξαν και για την “προεδρία”. “Αφήνω τα σχόλια σε σας. Ξέροντας αυτό εσείς πρέπει να δουλέψετε ακόμη περισσότερο. Να δώσετε ξεκάθαρα την απάντησή σας σε αυτούς έχοντας αυτό στο μυαλό σας”. Αυτό, κατέληξε, θα γίνει με το να βγάλουν αυτόν που επιθυμούν από τις κάλπες και “αυτό το μήνυμα θα φτάσει μέχρι την Αμερική”.

Οζερσάι:Δεν θα κατευθύνω  ψήφους

Δεν τίθεται θέμα να κατευθύνω ψήφους δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι εκτιμώντας ότι το ποσοστό που συγκέντρωσε σημαίνει πως ο τ/κ “λαός” εστερνίζεται την θέση για μια νέα πολιτική αντίληψη.ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - "ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ" 2015 - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις στο επιτελείο του στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο κ. Οζερσάι τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα να κατευθύνει τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν και πως η βούληση του τ/κ “λαού” θα φανεί στις κάλπες του δεύτερου γύρου.

Ευχαρίστησε τους εθελοντές που βγήκαν σε αυτό το δρόμο “όχι με συμφέρον αλλά με τα δεσμά της αγάπης” λέγοντας πως σήμερα συνέβη κάτι για πρώτη φορά στην τ/κ πολιτική ζωή χωρίς προηγούμενο.

Το ποσοστό πέραν του 20% που συγκέντρωσε, είπε, δεν είναι η συγκέντρωση των αντιδρούντων ή διαμαρτυρόμενων ψήφων αλλά ότι ο “λαός” εστερνίζεται μια νέα πολιτική αντίληψη. Εάν είχαν, πρόσθεσε, κομματική οργάνωση θα έπαιρναν ποσοστό κοντά σε αυτό που πήρε ο Έρογλου με την Σιμπέρ.

Κατέληξε λέγοντας ότι θα τηλεφωνήσει και θα συγχαρεί τους Ντερβίς Ερογλου και Μουσταφά Ακιντζί.