Συρία:Μια μητέρα και τα πέντε παιδιά της νεκροί στους βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 19 πολίτες–ανάμεσά τους μία μητέρα και τα πέντε παιδιά της–σκοτώθηκαν χθες σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Ντεράα, η οποία βρίσκεται στη νότια Συρία, όπου τις τελευταίες εβδομάδες προελαύνουν οι αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.UNHCR High Commissioner and doner countries visit Syrian Refugees in Lebanon

Μεταξύ των θυμάτων είναι και έξι μέλη της ίδιας οικογένειας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στην πόλη Νταέλ που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σκοτώθηκαν οκτώ πολίτες σε βομβαρδισμούς και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ανάμεσά τους είναι μία μητέρα με τα πέντε παιδιά της, τέσσερα από αυτά μικρότερα των 18 ετών, καθώς και δύο αδελφοί κι ένας φίλος τους που βρίσκονταν σε άλλο σπίτι το οποίο επλήγη από τους βομβαρδισμούς.

Στην περιοχή του Αλ-Καράκ αλ Τσάρκι, έξι μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες κι ένα παιδί καθώς κι ένα ζευγάρι, σκοτώθηκαν όταν οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις βαρελιών με εκρηκτικά που έπληξαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Δύο άλλοι πολίτες σκοτώθηκαν στις επιδρομές στην πόλη Τάφας, η οποία επίσης βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών.