Πρώτος ο Κασσελάκης στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, στον δεύτερο γύρο με Αχτσιόγλου

Μάχη ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου θα δοθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις χθεσινές εκλογές πρώτος αναδείχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης με 45,47% και 51.615 ψήφους ενώ δεύτερη είναι η κ. Αχτσιόγλου η οποία έλαβε ποσοστό 36,21% και 41.098 ψήφους. Ακουλούθησαν Νίκος Παππάς με 8,6%, Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,4% και Στέφανος Τζουμάκας με 1,28%.

Στον πρώτο γύρο ψήφισαν σχεδόν 150.000 μέλη, 40 χιλιάδες εκ των οποίων γράφτηκαν την ημέρα των εκλογών. Παράλληλα, τουλάχιστον 40 χιλιάδες δεν ψήφισαν αυτήν την Κυριακή αλλά μπορούν να ψηφίσουν την επόμενη.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος δεν ήταν καν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε τελευταίος την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Η πρωτιά του θεωρείται έκπληξη όμως ο τελικός νικητής πιθανότατα θα κριθεί από τις συμμαχίες που θα σχηματιστούν ανάμεσα στους δυο πρώτους και τους τρεις υποψήφιους που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.