Νέες πυραυλικές επιθέσεις Ρώσων στο Κίεβο

Σφοδρό νυχτερινό βομβαρδισμό δέχτηκε το Κίεβο από ρωσικούς πυραύλους και από ρωσικά drone καμικάζι Geran-2 που είχαν στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποθήκες με δυτικά οπλικά συστήματα και δυτικά α/α συστήματα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν , οι Ουκρανοί επιχείρησαν να καταρρίψουν τους ρωσικούς πυραύλους και τα drones με χρήση α/α συστημάτων όπως Patriot και IRIS-T.

Οι Ρώσοι φαίνεται να εφάρμοσαν την τακτική των «δύο κυμάτων». Με το πρώτο κύμα πυραύλων και drones ανάγκασαν τα ουκρανικά α/α συστήματα να αποκαλυφθούν και εν συνεχεία το δεύτερο κύμα χτύπησε τις θέσεις τους.

Από τις εκρήξεις φαίνεται πως «κάτι» χτυπήθηκε ενώ προφανώς λόγω βλάβης που προκλήθηκε από το πλήγμα, εκτοξεύτηκε και ένας α/α πύραυλος από ένα από τα χτυπημένα α/α συστήματα και έπεσε μέσα στην πόλη του Κιέβου, όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε δεύτερο βίντεο!

Οι ουκρανικές αρχές ήραν τις πρώτες πρωινές ώρες τον συναγερμό για τις αεροπορικές επιδρομές που κήρυξαν νωρίτερα σε όλη την επικράτεια και αξιωματούχοι στο Κίεβο διαβεβαίωσαν πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 30 και πλέον ρωσικούς πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι.

Βέβαια τα βίντεο μάλλον τους διαψεύδουν.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει κάπου 20 επιδρομές με πυραύλους και UAVs εναντίον ουκρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, από τις αρχές του Μαΐου.

Η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανέφερε μέσω Telegram πως οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν ταυτόχρονα πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πλήξουν στόχους στην πρωτεύουσα.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 30 στόχοι διαφόρων τύπων εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο πάνω και γύρω από το Κίεβο από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας», ανακοίνωσε.

Τα ρωσικά drone-αυτοκτονίας έχουν αποδειχθεί μάστιγα για τον ουκρανικό στρατό και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει το άμεσο μέλλον.

Πριν από ένα χρόνο οι Ρώσοι είχαν ελάχιστα drone παρατήρησης και αυτά τα χρησιμοποιούσε βασικά το πυροβολικό. Δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα από τα drones των Ουκρανών. Οι ίδιοι δεν είχαν καν μοντέλα και κυρίως δεν είχαν δόγματα χρήσης.

Δεκάδες αυτόνομες ομάδες ενταγμένες σε κάθε Σύνταγμα είναι τα «μάτια» και τα «σπαθιά», πλέον, του ρωσικού Στρατού.