Μαρκ Μίλεϊ: «Ανέφικτη μια ουκρανική αντεπίθεση–Δεν υπάρχουν μαγικά όπλα»

Σε μια παραδοχή ότι η ουκρανική αντεπίθεση είναι ανέφικτη, προχώρησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Μαρκ Μίλεϊ. 

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στα F-16 τα οποία η κυβέρνηση του Τ.Μπάιντεν αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «μαγικό όπλο» στον πόλεμο που να μπορεί να κερδίσει μόνος του μια σύγκρουση. 

Παράλληλα τόνισε ότι ο στρατηγικός στόχος της Ουκρανίας να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη δεν φαίνεται στρατιωτικά εφικτός βραχυπρόθεσμα. 

«Δεν υπάρχουν μαγικά όπλα. Ένα F-16 δεν είναι μαγικό όπλο, ούτε και τίποτα άλλο», είπε ο Μίλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ουκρανία θα χρειαζόταν έναν σημαντικό αριθμό σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον αέρα, είπε ο Μίλεϊ.

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτυχθεί η Αεροπορία της Ουκρανίας στο μέγεθος και το εύρος που κρίνεται απαραίτητο, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ οι Ουκρανοί δεν έχουν αρκετούς άνδρες για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την λεγόμενη αντεπίθεση, εξ’ ού και μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη επίθεση, πλην κάποιες σπασμωδικές κινήσεις.