Νέα υποχώρηση τιμής πετρελαίου

Την ώρα που αυξάνονται οι ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, γεγονός που αναμένεται να επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει σε εξαγωγές πετρελαίου, η τιμή του “μαύρου χρυσού” υποχωρεί στις ασιατικές αγορές, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.Pirates rob Malaysian oil tanker

Στις 06:08 ώρα Ελλάδας, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ κατέγραψε απώλειες 37 σεντς και διαμορφώθηκε στα 56,73 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 50 σεντς στα 49,59 δολάρια το βαρέλι.

Παρότι η παραγωγή αμερικανικού αργού μειώθηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο, τα αποθέματα του προϊόντος συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της μειωμένης ζήτησης. “Δεν περιμένω τίποτα περισσότερο παρά μια γενική δήλωση προθέσεων για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις” σχολίασε ο Σκοτ Λούκας, αναλυτής με ειδίκευση στο Ιράν και τη Συρία. Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα παρατείνει την αβεβαιότητα στην αγορά πετρελαίου δεδομένου ότι θα παραμείνει άγνωστο το εάν και πότε η χώρα θα αρχίσει τις εξαγωγές “μαύρου χρυσού”.