Ο πιλότος -δολοφόνος ήθελε να τον μάθει όλος ο κόσμος

Ψυχικά άρρωστος επιβεβαιώνει η πρώην φίλη του Ο νεαρός συγκυβερνήτης, που πιστεύεται ότι προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings στις γαλλικές Αλπεις, είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε “κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα” και ότι “όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του”, υποστήριξε μια πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μπιλντ.newego_LARGE_t_1101_54485093_type12128

Στη συνέντευξη, που δημοσιεύεται σήμερα, η Μαρία Β., μια αεροσυνοδός 26 ετών που σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο Αντρέας Λούμπιτς, είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα της ήρθε στο νου μια φράση που είχε πει ο φίλος της: “Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου”.

Σύμφωνα με την Μπιλντ, η νεαρή γυναίκα που δηλώνει “αφάνταστα σοκαρισμένη”, πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς πέρσι. Η σχέση τους διήρκεσε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε. Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς “το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον” να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε.

Η Μαρία Β. υποστήριξε ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί “γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε (…) Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε `Πέφτουμε` γιατί έβλεπε εφιάλτες”. “Μιλούσαμε πολύ για τη δουλειά και τότε γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβαση του, υπήρχε υπερβολική πίεση”, πρόσθεσε.

“Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν”, συνέχισε η Μαρία Β., εξηγώντας ότι “δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή”. Παρά τα προβλήματά του, ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν ένας “ευγενικός και ανοιχτός” άνθρωπος στη δουλειά, “πολύ τρυφερός” στις ιδιωτικές σχέσεις του, “ένας άνδρας που είχε ανάγκη ν` αγαπηθεί”.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο στις 10 Μαρτίου, μόλις δύο εβδομάδες πριν την τραγωδία. Ωστόσο, ο λόγος της επίσκεψης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Στο μεταξύ, ένα από τα σενάρια γύρω από την τραγωδία αφορά στην ερωτική απογοήτευση που φερόταν να βίωνε ο Λούμπιτς, μετά τον χωρισμό του από την αγαπημένη του.

Μάλιστα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξανακερδίσει την καρδιά της συντρόφου του, η οποία λέγεται πως τον χώρισε γιατί δεν άντεχε την κυκλοθυμία και τη συμπεριφορά του, της είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi λίγες εβδομάδες πριν.

Ωστόσο, η νεαρή γυναίκα, με την οποία διατηρούσε δεσμό τα τελευταία επτά χρόνια, είχε αρνηθεί την επανασύνδεση, επομένως το αυτοκίνητο ποτέ δεν παραλήφθηκε.

Επιπρόσθετα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διαμέρισμά του εντοπίστηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Ντίσελντορφ δήλωσε ότι βρέθηκαν έγγραφα ιατρικού περιεχομένου που επιβεβαιώνει «πάθηση και ιατρική θεραπεία».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος, μάλιστα, το γεγονός ότι βρέθηκαν πιστοποιητικά ασθενείας, τα οποία ήταν σκισμένα και πεταμένα στον κάδο απορριμμάτων, και ανέφεραν πως δεν ήταν ικανός να εργαστεί, ενισχύουν την υπόθεση ότι ο πιλότος είχε αποκρύψει την πάθησή του από τους εργοδότες και το εργασιακό περιβάλλον του.

Προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών, ωστόσο είναι γνωστό ότι είχε διακόψει για ένα χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών την εκπαίδευσή του το 2009 καθώς είχε διαγνωστεί με «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο» και κρίσεις άγχους, που τον καθιστούσαν «μη ικανό να πετάξει».

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Αντρέας Λούμπιτς είχε αποκρύψει από την εταιρεία ότι του είχε δοθεί αναρρωτική άδεια για την Τρίτη, την ημέρα που συνετρίβη το αεροσκάφος στις Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 150 επιβαίνοντες σ` αυτό.