8ημερη κράτηση στους τρεις ύποπτους διακινητές κοκαίνης

Την 8ημερη κράτηση των τριών υπόπτων για την πρωτοφανή για τα κυπριακή δεδομένα υπόθεση των 100 κιλών σχεδόν κοκαΐνης, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.cocaine

Οι τρεις ύποπτοι ηλικίας 33, 34 και 42 ετών που συνελήφθησαν χθες σχετικά με τη μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών, οδηγήθηκαν τα πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο της ΥΚΑΝ Λεμεσού, οι τρεις ύποπτοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Καταθέτοντας τα γεγονότα, ο ανακριτής ανέφερε ότι μετά από πληροφορία που είχε στα χέρια της η ΥΚΑΝ ότι θα γίνονταν διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από τη Λεμεσό με προορισμό τη Λάρνακα, έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση το χώρο στάθμευσης του εναερίου.

Σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, στο χώρο στάθμευσης υπήρχε σταθμευμένο αυτοκίνητο τύπου βαν το οποίο στη συνέχεια προσέγγισαν οι δυο ύποπτοι με αυτοκίνητο που έφτασαν στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο ένας εκ των δυο επιβιβάστηκε στο βαν και με τη συνοδεία του δευτέρου αυτοκίνητου κατευθύνθηκαν ανατολικά της Λεμεσού.

Κοντά στην έξοδο του χωριού Μουτταγιάκας τα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο το βαν καθώς και το αυτοκίνητο που ακολουθούσε. Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν δυο ταξιδιωτικές βαλίτσες οι οποίες, σύμφωνα με τον ανακριτή, περιείχαν διάφορα μεγέθη συσκευασιών οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη.

Στο βαν, σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχε και ένα χαρτοκιβώτιο άδειο. Οι δυο οδηγοί συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους καθώς και το ενοικιαστήριο έγγραφο του βαν αυτοκινήτου και 5 ταξιδιωτικά σακίδια.

Στο μεταξύ από μαρτυρία που προέκυψε συνελήφθη και τρίτο πρόσωπο ηλικίας 42 ετών, επιχειρηματίας από το Παραλίμνι, στον οποίο οι δυο ύποπτοι θα παρέδιδαν τα ναρκωτικά έναντι αμοιβής. Από την οικία του 42χρονου παραλήφθηκαν ως τεκμήρια το κινητό του τηλέφωνο και ένα κλειδί τραπεζικής θυρίδας.

Ο ανακριτής ανέφερε ότι οι έρευνες βρίσκονται στα αρχικά σταδία και μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 9 καταθέσεις και έχουν γίνει 6 συνολικά έρευνες σε Λεμεσό και Λάρνακα. Επίσης ανέφερε ότι αναμένεται να ληφθούν άλλες 37 καταθέσεις, θα γίνουν ακόμη 4 έρευνες σε χώρους ενώ έχει ζητηθεί η βοήθεια της Ιντερπόλ ώστε να διαπιστωθούν από πού εισήχθησαν τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον ανακριτή, έχει ζητηθεί και η άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των τριών υπόπτων.

Το Δικαστήριο διέταξε την 8ημερη κράτηση τους με τους τρεις δικηγόρους υπεράσπισης να μην φέρουν ένσταση ως προς την περίοδο κράτησης των πελατών τους.