Οργιάζουνοι φήμες για πραξικόπημα στην Κίνα

Τα τελευταία 24ωρα οργιάζουν οι φήμες για ανατροπή του Κινέζου ηγέτη και γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Σι Ζιπίμνγ από τον κινεζικό Στρατό.Οι φήμες προέρχονται από ξένες πηγές , ειδικά στο Twitter .

Φήμες περι ακύρωσης περίπου του 60% των πτήσεων της Κίνας, δηλαδή πάνω από 9.000 δεν επιβεβαιώνονται.

Μάλιστα κατονομάζουν και τον διάδοχό του, χωρίς τίποτα να το επιβεβαιώνει, τον στρατηγό Λι Κιάομινγκ.

Επίσης υπάρχει όργιο φημών στα ινδικά site ότι ο Κινέζος ηγέτης έχει ανατραπεί και βρίσκεται σε κατ’οίκον κράτηση. 

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, θεωρεί ότι οι φήμες δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα: «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για πραξικόπημα στην Κίνα και ούτε λόγος να σκεφτόμαστε έστω και λίγο ότι υπήρχε αυτή η πιθανότητα», εκτιμά ο Nathan Ruser,  Αυστραλός ερευνητής για θέματα Κίνας.

«Η δεκαετία του προέδρου,  δεν μπορεί να ανατραπεί επειδή ακυρώθηκαν κάποιες πτήσεις ή δε συμμετείχε σε κάποιες συνεδριάσεις».

Ένας ειδικός στα κινεζικά πολιτικά δρώμενα αναφέρει ότι «Είναι σε καραντίνα γιατί επέστρεψε από ταξίδι στην Σαγκάη. Δεν υπάρχει τίποτε που να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πραξικόπημα».

Υποτίθεται ότι υπήρχε αντίδραση και μεγάλη δυσαρέσκεια σε βάρος του από τον Στρατό από την μη ουσιαστική αντίδραση στην επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν.

Πάντως τα τεθωρακισμένα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους του Πεκίνου δικαιολογούνται από το γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα είναι η κινεζική εθνική εορτή και θα γίνουν εορτασμοί.

Άλλα tweet λένε ότι δεν έχει γίνει τίποτα κι ότι επικρατεί ηρεμία στην Κίνα: Άλλο tweet λέει ότι έχει πέσει το ίντερνετ και οι επικοινωνίες είναι σχεδόν αδύνατες: