Δηλώσεις αλαλούμ για Ουκρανικό:Ο Γάλλος πρόεδρος λέει πως δεν είναι είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη

Για τη «μερική επιστράτευση» στη Ρωσία, την «πυρηνική απειλή» από την πλευρά του Ρώσου προέδρου και την ανάγκη να τερματιστεί την κρίση «στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» τονίζοντας ότι «δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία», μίλησε ο Ε.Μακρόν στο γαλλικό κανάλι BFMTV, στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Την ίδια στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη έχουν «κηρύξει» τον «πόλεμο στην Ρωσία»! 

«Η Ρωσία αποφάσισε να κάνει ένα επιπλέον βήμα στην κλιμάκωση», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, σχολιάζοντας την απόφαση για στρατολόγηση 300.000 εφέδρων στη Ρωσία και συνέχισε λέγοντας «προφανώς, πρόκειται για εκβιασμό και προφανώς έχει αυτά τα όπλα και ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Αλλά είναι επίσης ένα μέσο πίεσης η ουκρανική αντεπίθεση», όμως τόνισε μεταξύ άλλων :

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο γύρω από ένα τραπέζι». «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία και να πείσουμε και άλλες χώρες να μας ακολουθήσουν, προκειμένου να αυξήσουμε την πίεση».

Την ίδια ώρα , ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και η αδελφή του πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσαν πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο κανάλι του πρακτορείου Μπλούμπεργκ και αναφερόμενος στην Τουρκία και τον Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ότι «Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός επισημοποιεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία την ίδια στιγμή που η χώρα με την οποία έχει αμυντική συνεργασία/συμφωνία δηλαδή η Γαλλία λέει το ακριβώς το αντίθετο!