Ζητούνται εθνικοί ηγέτες

Μοιραίοι αξιοθρήνητοι και άβουλοι ηγέτες  της Ε.Ε. σέρνονται από τις  ΗΠΑ υποθηκεύοντας τη λαϊκή κυριαρχία και μετατρέπουν  τις χώρες σε προτεκτοράτα της Αστερόεσσας

Αυτός Ανδρούλας Γκιούρωφ

Αυτός ο αιώνας θα στιγματισθεί με ένα τεράστιο πισωγύρισμα προς τον σκοταδισμό , τον αυταρχισμό και την επιβολή των θέσεων των ΗΠΑ προς τις δήθεν δημοκρατικές χώρες της Ε.Ε. που συνεχώς διολισθαίνουν προς το χειρότερο. Γίνονται έρμαιο στα χέρια των Αμερικανικών μονοπωλίων και μιας δράκας πολεμοκάπηλων του βαθέως Αμερικανικού κράτους  του οποίου ηγείται ένα άτομο το οποίο στη δύση της ζωής του φαίνεται  να μην συνειδητοποιεί πως η ανθρωπότητα οδηγείται στον αφανισμό.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι μαύρο ή άσπρο. Έχει πολλές αποχρώσεις που επιχειρούν να αποχρωματίσουν αυτοί που επεδίωξαν την σύγκρουση, αφού οδήγησαν το ΝΑΤΟ  και τους στρατούς του στην πίσω αυλή της Ρωσίας. Επιδίωξη τους ο  αφανισμός  και η αποδυνάμωση της για να ακολουθήσει το πλιάτσικο επί των πλούσιων περιουσιακών της στοιχείων , όπως είδαμε στην Βαγδάτη, στην Τρίπολη και την διαλυμένη Γιουγκοσλαβία .

Μόνο που ο Πούτιν δεν είναι ούτε Γκορμπατσόφ ούτε  Γέλτσιν οι οποίοι με παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες κατάφεραν να διαλύσουν την ΕΣΣΔ και θα μείνουν στην ιστορία ως οι νεκροθάφτες της Σοβιετικής Ένωσης μαζί με τους δύο άλλους τότε ηγέτες της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. Μόνο οι τρεις τελευταίοι έβαλαν την υπογραφή τους τον Ιούνιο του  1991 για τη διάλυση της Ένωσης χωρίς να ερωτηθούν τα άλλα κράτη μέλη της.

Έκτοτε οι πρώην χώρες μέλη της ΕΣΣΔ μετατρέπονται σε εστίες αιματηρών συγκρούσεων με τη Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ να οργανώνουν πολύχρωμα πραξικοπήματα και να είναι ύποπτες χρηματοδότησης  τρομοκρατικών  επιθέσεων εναντίον της Ρωσίας.

Το μίσος εναντίον του Πούτιν

Δεν είναι τυχαίο το μίσος και η απέχθεια που τρέφουν οι ηγέτες της Δύσης και της Αμερικής εναντίον του Ρώσου προέδρου.  Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αυτός που μαζί με τους συνεργάτες του έσωσαν  την Ρωσία από το πλιάτσικο της Δύσης , ανέδειξαν τον ρωσικό λαό σε κυρίαρχο  -από κουρελή και ζητιάνο -και του έδωσαν πίσω την αξιοπρέπεια του .

Τα δυτικά Μ.Μ.Ε καθ’ υπόδειξη και κατ’ εντολή των αφεντικών τους έβγαζαν τον Πούτιν τρελό , ανισόρροπο, απομονωμένο  και …ετοιμοθάνατο για να διαψευστούν από την πορεία των εξελίξεων στο πεδίο των Ουκρανικών μαχών. Παρά τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια που έριξαν στα πόδια ενός θεατρίνου ηγέτη της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ φαίνεται να είναι ο στρατηγικός χαμένος στην όλη υπόθεση. Μαζί τους και οι ηγέτες της Ε.Ε. οι οποίοι εν χορώ κατηγορούν τον Πούτιν για εκβιασμό αλλά έχουν ξεχάσει πως αυτοί ξεκίνησαν με τους εκβιασμούς των αντι-ρωσικών κυρώσεων. Τώρα το λάσο που έριξαν για να πιάσουν από το λαιμό την Ρωσία σφίγγει ασφυκτικά  τους ίδιους.  Αντί να προσπαθήσουν να βγουν από το αδιέξοδο που έστησαν προχωρούν πάρα πέρα αγνοώντας πως οι πολίτες της Ε.Ε. βρίσκονται σε απόγνωση.  Οι μαχητικές διαδηλώσεις εναντίον της ακρίβειας  και της ενεργειακής κρίσης βρίσκονται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθούν όσο πλησιάζει ο χειμώνας .  

Η κατ’ αρχήν απόφαση των ΥΠΕΞ  της Ε.Ε. στην Πράγα για απαγόρευση βίζας σε Ρώσους πολίτες δεν είναι μόνο απαράδεκτη. Είναι  ρατσιστική, εκδικητική και παράλογη. Πέραν αυτού η Κύπρος βγαίνει ακόμα μια φορά χαμένη από τις παράλογες αντι-ρωσικές κυρώσεις που καλείται να εφαρμόσει σε βάρος της ίδιας της χώρας και των πολιτών. Τα όσα εκατομμύρια δαπανήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για να μπει η Κύπρος στην ρωσική τουριστική αγορά πήγαν χαμένα μαζί με τα πολλά εκατομμύρια που έχασε από τους Ρώσους τουρίστες.

Μπάτε σκύλοι αλέστε και …αλεστικά μην δώσετε

Την ίδια ώρα που τα πιο όμορφα εδάφη της  Κύπρου εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την μπότα του Τούρκου κατακτητή και  έχει μετατραπεί σε “ελεύθερη Κέρκυρα” των παράνομων μεταναστών, οι Βρυξέλλες «δεν είδαν δεν άκουσαν και δεν μιλούν».

Το μόνο που απασχολεί την ελίτ της Ε.Ε. είναι πως να μας στραγγαλίσουν και οικονομικά για να τριτώσει το κακό,  αφού καταφέραμε να ορθοποδήσουμε μερικώς από τα εξοντωτικά μνημόνια και το πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο παράνομο κούρεμα καταθέσεων από ένα ανομιμοποίητο Eurogroup. 

Η απόφαση που ελήφθη στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην Πράγα, όπου ετέθη η πρόταση των Βαλτικών χωρών και ορισμένων άλλων, να σταματήσει η χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στη ζώνη Σένγκεν για τους Ρώσους, θα είναι ακόμα ένα σοβαρό πλήγμα για την Κυπριακή οικονομία .Ο πληθωρισμός βρίσκεται στα ύψη και η οικονομία στα τάρταρα παρά τις περί αντιθέτου παρηγορητικές δηλώσεις  κυβερνώντων και συμπολιτευομένων.

Η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο και όχι μόνο. Εισπράττει και τα συγχαρητήρια της Ε.Ε.  και απορροφά τα εκατομμύρια των κερδών από τον ρωσικό τουρισμό που διώχνουν Κύπρος και Ελλάδα. 

Αντιευρωπαϊκό μέτρο αλλά …

Ουσιαστικά ο τερματισμός των διευκολύνσεων ανοίγει το δρόμο προς την κατεύθυνση της ένταξης της τουριστικής βίζας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αν και το πότε και αν θα γίνει αυτό, δεν είναι σαφές. Αυτό το  συνολικό μπλόκο εναντίον της Ρωσίας παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε. και τιμωρεί συνολικά τους Ρώσους πολίτες για έναν πόλεμο που δεν ευθύνονται. Για έναν πόλεμο ο οποίος ουσιαστικά μεθοδεύτηκε και οργανώθηκε από τις ΗΠΑ  από το 2014 όταν εκτελούσαν το πραξικόπημα στην πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο μαζί με τους νέο-ναζί οι οποίοι  εντάχθηκαν στον επίσημο στρατό της Ουκρανίας.

Τα εγκλήματα πολέμου σε Ουκρανούς πολίτες ρωσικής καταγωγής που διέπραξαν οι νέο ναζί και ουκρανοί από το 2008 μέχρι το 2014 και μετά αποκρύβονται από τη Δύση.

Οι ηγέτες χωρών της Ε.Ε. με μια πρωτοφανή δουλικότητα εφαρμόζουν την πολιτική των  ΗΠΑ που τους σέρνουν από την μύτη.

Είναι γι’ αυτό που οι  χώρες της Ευρώπης χρειάζονται εδώ και τώρα εθνικούς ηγέτες που θα βγάλουν από τα ασφυκτικά αδιέξοδα τους πολίτες και τον κίνδυνο να ολοκληρωθεί η πολιτική της Αμερικής να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε προτεκτοράτο της. Η Ελλάδα έχει ήδη γίνει. Ο στρατός της και οι αρχές ασφάλειας της χώρας βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των Αμερικανών. Ούτε αεροπλάνο δεν μπορεί να απογειωθεί αν δεν δώσει εντολή ο Αμερικανός « Ύπατος».

Η Κύπρος οδεύει προς την ίδια κατεύθυνση αν ο λαός δεν διαμαρτυρηθεί και δεν σταματήσει αυτόν τον εθνικό κατήφορο.

Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε έναν εθνικό ηγέτη που θα βάζει πάνω απ’ όλα και όλους τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και όχι των Αμερικανών, των Μπορέλ , φον ντερ Λάιεν  και της μαριονέτας τους Ζελένσκι.

Εάν σήμερα στην Ευρώπη παρατηρείται μια ανησυχητική άνοδος φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων είναι γιατί η απουσία εθνικών ηγετών τους αφήνει ελεύθερο το πεδίο  να λαϊκίζουν με ψεύτικα συνθήματα και υποσχέσεις και με κίνδυνο η Δημοκρατία να τεθεί στο «κρεβάτι του Προκρούστη».

Η Κύπρος  δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει παραδοσιακούς συμμάχους αλλά να αυξάνει τους φίλους και υποστηρικτές για να μην χαθεί από την αιμοσταγή Τουρκία.

Το γεγονός ότι η Τουρκία εφαρμόζει μια διπρόσωπη πολιτική και μαζί και χώρια με το ΝΑΤΟ, την Ρωσία   και τις ΗΠΑ χωρίς να υπόκειται σε κυρώσεις είναι ακόμα ένας λόγος η Κύπρος να τολμήσει να πει επιτέλους ένα μεγάλο όχι στους νέους οδοστρωτήρες.

Η Ρωσία αυτή την στιγμή όχι μόνο δεν έχει απομονωθεί αλλά έχει  οικοδομήσει στενότερες σχέσεις με την Κίνα και άλλες χώρες στην Ευρασιατική ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας και των κρατών του Κόλπου. Ήδη  απομακρύνεται   αμετάκλητα από τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες και την Ουάσιγκτον οι οποίες έχουν ήδη απωλέσει τον στρατηγικό τους ρόλο.

Οι ενεργειακές κυρώσεις της Δύσης απέτυχαν σε μεγάλο  βαθμό, προκαλώντας πληθωριστικές διαταραχές τόσο σοβαρές, που οι Βρυξέλλες τώρα αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες.

 Ενώ η Δύση παραπονιέται ότι η Ρωσία εξόπλισε τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της, η πραγματικότητα είναι ότι, ήταν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον που σήκωσαν πρώτοι το ενεργειακό ξίφος , νομίζοντας πως θα γονατίσουν την Ρωσία. Τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να γονατίσουν τους λαούς και την οικονομία τους.