Σιζόπουλος: “Δεν ασχολούμαστε με φραξιονιστές”

Σε προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας του κόμματος και του ρόλου του στις επόμενες προεδρικές εκλογές, απέδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, το αίτημα της  « ομάδας πρωτοβουλίας για ένα δημοκρατικό συνέδριο της ΕΔΕΚ».

Ερωτηθείς στο περιθώριο συνάντησής του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, για το αίτημα που υπήρξε σε χθεσινή συγκέντρωση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δημοκρατικό συνέδριο του κόμματος έγινε, και με δημοκρατικές διαδικασίες.

Διερωτήθηκε, παράλληλα, πώς είναι δυνατόν κάποιοι οι οποίοι συμμετείχαν είτε ως υποψήφιοι, είτε με το να ψηφίσουν, είτε με ενεργή εμπλοκή, εκ των υστέρων και μετά τα αποτελέσματα που υπήρξαν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να δηλώνουν ότι θέλουν ένα νέο συνέδριο. Παράλληλα διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν και στη βάση ποιου μητρώου θέλουν να γίνει το συγκεκριμένο νέο δημοκρατικό συνέδριο, όταν ήδη το μητρώο το οποίο βρίσκεται στην κατοχή τους-όπως ισχυρίζονται-, έχει βεβαιωθεί με απόφαση δικαστηρίου ότι έχει υποστεί αλλεπάλληλες και πολλαπλές παρεμβάσεις.

«Άρα όλα αυτά είναι δικαιολογίες, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και πολύ περισσότερο αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του κόμματος στην ουσία και να αποδυναμώσουν το όποιο ρόλο το κόμμα θα μπορούσε να διαδραματίσει στις επόμενες προεδρικές εκλογές», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι μιλούν για το καταστατικό του 2017, το οποίο είναι ήδη παραβιασμένο και αλλοιωμένο με δικαστική απόφαση. Παράλληλα, είπε, το καταστατικό το κόμματος λέει ότι δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται έχουν όλα τα μέλη τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών του κόμματος έξι μήνες πριν από το συνέδριο.

«Άρα πώς είναι δυνατό να κάνεις εκλογές του 2021 ή το 2022 αλλά με το μητρώο των μελών του 2017», διερωτήθηκε ο κ. Σιζόπουλος.

Είπε επίσης ότι μετά τον Νοέμβρη του 2017 είτε προστέθηκαν νέα μέλη, είτε αφαιρέθηκαν γιατί διαφώνησαν.

Άρα όλα αυτά είναι αστήρικτα, αφού δεν έχουν οποιαδήποτε σοβαρά στοιχεία να προσκομίσουν για να δικαιολογήσουν τη φραξιονιστική και την υπονομευτική πολιτική την οποία ακολουθούν, ανέφερε.

«Εμείς δεν ασχολούμαστε με φραξιονιστές. Το τι θα γίνει είναι των συλλογικών ομάδων του κόμματος οι αποφάσεις», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο και ο προκάτοχός του Γιαννάκης Ομήρου έκανε παρόμοια πράγματα με το καταστατικό, με το μητρώο και τα μέλη, όταν ήταν στη δική του θέση, ο κ. Σιζόπουλος είπε «ρωτήστε τον κ. Ομήρου να απαντήσει».