Το ΔΗΚΟ ερωτά τον Μαυρογιάννη εάν συμφωνεί και το ΑΚΕΛ με τη θέση “μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις”

Το ΔΗΚΟ απάντησε με ερώτηση στον Ανδρέα Μαυρογιάννη σχετικά με το Κραν Μοντανά καλώντας τον να απαντήσει εάν η ηγεσία του ΑΚΕΛ συμφωνεί με τη θέση για “μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατός.”

Με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ, τονίζει ότι ο κ. Μαυρογιάννης ενδεχομένως να μην είναι ενήμερος για συζητήσεις που έγιναν σε συσκέψεις αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπου συγκεκριμένοι πολιτικοί αρχηγοί επέκριναν έντονα τον Νίκο Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι με την στάση του και τις θέσεις που προβάλλει, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον στρατό και τις εγγυήσεις, εμποδίζει, δήθεν, τη διαδικασία και την επίλυση του κυπριακού.

Πρόσθετα, το ΔΗΚΟ απαντά τον κ. Μαυρογιάννη, με αναφορές σε καβγάδες του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και κομματικού αρχηγού(Σ.Σ. υπονοεί τον τέως Γ.Γ. του ΑΚΕΛ) στον λόμπι του ξενοδοχείου Intercontinental. Ίσως, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μαυρογιάννης να μην γνωρίζει για παρεμβάσεις προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για παύση του ΥΠΕΞ του. 

«Εμείς σημειώνουμε τη θέση που εκφράζει σήμερα ο κ. Μαυρογιάννης για «μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις», αλλά καλά θα ήταν να ξεκαθαρίσει ο κ. Μαυρογιάννης εάν συμφωνεί και το ΑΚΕΛ με αυτή τη θέση. Πάντως, όταν ως ΔΗΚΟ, προβάλλαμε αυτή τη θέση, το ΑΚΕΛ μας χαρακτήριζε “μαξιμαλιστές”» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι αναφορές Μαυρογιάννη

Νωρίτερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, αναφερόμενος στη δήλωση του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου σύμφωνα με την οποία στις συνομιλίες του Κρανς Μοντανά, οι τότε Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και Ελλάδας Νίκος Κοτζιά, ήταν τα δύο άτομα που τάχθηκαν υπέρ «μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις», ανέφερε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που πάλεψε περισσότερο από όλους για μηδέν στρατεύματα και μηδέν εγγυήσεις και το ξέρει ο κόσμος όλος».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μαυρογιάννης διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αυτό που είπε ο κ. Παπαδόπουλος στηρίζεται σε λανθασμένη ενημέρωση. Δεν νομίζω ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος από τους δύο προαναφερθέντες, είχε ακριβώς αυτή τη θέση».