ΣΥΜΕΑ: «Αντιπρόσωποι του λαού όχι των τραπεζών»

Ενταση  έξω από τη Βουλή με διαμαρτυρόμενους κατά των εκποιήσεων

Με το σύνθημα «αντιπρόσωποι του λαού και όχι των τραπεζών » μέλη  του Συνασπισμού Μικρών ÅÊÄÇËÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÓÕÌÅÁ Ï×É ÓÔÏ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÅÊÐÏÉÇÓÅÙÍΕπιχειρήσεων Αυτοεργοδοτουμένων (ΣΥΜΕΑ) πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των εκποιήσεων.Ενταση επικρατεί έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων όπου στο χώρο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της ΜΜΑΔ.

Η Αστυνομία απέκοψε τον δρόμο έξω από τη Βουλή με κυγκλιδώματα στα δύο άκρα. Γύρω στις 4.35 διαδηλωτές εισήλθαν στον χώρο του Παλιού Νοσοκομείου ακριβώς απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της Βουλής όπου με συνθήματα καλούν τους βουλευτές να παραιτηθούν, ενώ φώναζαν και συνθήματα για κούρεμα δανείο και μόνο καταθέσων.

Σε κάποια στιγμή υπήρξε ένταση, με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να ρίξουν τα κιγκλιδώματα αλλά με την επέμβαση της Αστυνομίας επικράτησε η ηρεμία. Σε βοήθεια μιας γυναίκας που λιποθύμησε προσέτρεξαν βουλευτές γιατροί, οι οποίοι της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΜΕΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου στον οποίον επέδωσε υπόμνημα.

Ζητούν μεταξύ άλλων “διαγραφή των χρεών των απόρων οικογενειών και ευάλωτων ομάδων, παγοποίηση όλων των δανείων διαρκούσης της ύφεσης, και απαγόρευση εκχώρησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα συμφέροντα”.

Ζητούν επίσης, “κατάργηση των προστατευτικών προνομίων με τα οποία το κράτος περιβάλλει τις τράπεζες, όπως σημειώνουν, καθώς και την παραίτηση όλων των βουλευτών”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΜΕΑ Σταύρος Αλαμπρίτης δήλωσε ότι “για εμάς το νομοσχέδιο των εκποιήσεων είναι εθνική προδοσία, ξεπουλά την πατρίδα μας. Ο λαός πλέον δεν ξεπουλιέται έχει μάθει όλα τα κατεστημένα. Απαιτούμε και από τους 56 βουλευτές να απαγορεύσουν δια νομοθεσίας τις εκποιήσεις, διαφορετικά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραιτηθούν όλοι. Καλούμε ακόμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί”.