24ωρη απεργία στην Ελληνική Τράπεζα στις 31/5

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις 31/5/2022 στην Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε η ΕΤΥΚ με την whatsapp_image_2020-04-29_at_19.06.34υποσημειώση πως αν χρειασθεί θα επεκταθούν και κλιμακωθούν τα μέτρα.

Σε σημερινή συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ ασχολήθηκε με διάφορα θέματα αλλά ιδιαίτερα σημαντικό θέμα ήταν η τοποθέτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στη γνωστή απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των μελών που έγιναν την περασμένη βδομάδα και προσήλθαν και ψήφισαν στην κάλπη 5745 μέλη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Η εισήγηση των συναδέλφων με ποσοστό 99.5% (5714) ήταν υπέρ της λήψης απεργιακών μέτρων εξ’ αιτίας των παραβιάσεων των συμφωνιών αλλά και των νόμων από τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας. Στη ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι συνάδελφοι όλων των Τραπεζών και συνεπώς η εξουσιοδότηση ισχύει για όλες τις Τράπεζες».

Τέλος στη σημερινή συνεδρία, κατ’ αρχή έγινε αναφορά στο δράμα που περνά η Υπουργός Εργασίας κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και με ευχή το συντομότερο να αναρρώσει και να επανέλθει στα καθήκοντά της.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ αποφάσισε:

1.            Στις 31/05/2022 να γίνει 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα

2.            Σε περίπτωση που η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας δεν συμμορφωθεί και να τηρήσει τις συμφωνίες και το νόμο, όπως είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας τότε τα μέτρα θα ενταθούν και θα επεκταθούν.

3.            Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη Γενική Γραμματεία αν το κρίνει αναγκαίο να επεκτείνει τα μέτρα και στις υπόλοιπες Τράπεζες.