Αναλώσιμο έθνος οι Έλληνες: Από την Αλεξανδρούπολη στην Κύπρο

Κίνδυνος για την Κύπρο από τυχόν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή Κίνδυνος εξαΰλωσης των Ελλήνων από τυχόν κλιμάκωση με τη Ρωσία. Ωραία τα καταφέραμε.

 

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

konstantakopoulos-header-blueΤην Κύπρο εμπλέκει τώρα άμεσα το Ισραήλ στα σενάρια επίθεσης κατά του Ιράν (που, για πρώτη φορά μετά την εκλογή Μπάιντεν, εξελίσσονται με αμερικανική ανάμειξη). Πήγαμε να βρούμε –δήθεν- «σύμμαχο κατά της Τουρκίας» στους Ισραηλινούς και τελικά δημιουργήσαμε νέες μεγάλες απειλές για τον ελληνισμό. Ενώ το Ισραήλ βρήκε -και μάλιστα τζάμπα- «σύμμαχο» και «στήριγμα» κατά του Ιράν, των Παλαιστινίων, αλλά και στο εσωτερικό της ΕΕ.

Από τη μια ο κίνδυνος για τον κυπριακό ελληνισμό από τυχόν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, από την άλλη ο κίνδυνος εξαΰλωσης του ελλαδικού πληθυσμού από τυχόν κλιμάκωση με τη Ρωσία.  Ωραία τα καταφέραμε.

Γράφουμε εδώ και χρόνια για τον κίνδυνο που συνιστά η είσοδος των δήθεν τακτικών πυρηνικών στα οπλοστάσια (δήθεν γιατί ακόμα και η χρήση του μικρότερου πυρηνικού θα έχει στρατηγικές συνέπειες), αλλά και τον υπαρξιακό κίνδυνο που συνιστά για όλο το ελληνικό έθνος η εγκατάσταση βάσεων-στόχων στη Βόρειο Ελλάδα. Μας αντιμετώπισαν με συγκατάβαση (έλα μωρέ που θα γίνει πυρηνικός πόλεμος), μέχρι που το θέμα κατέλαβε την κεντρική επικαιρότητα.

Όχι ότι βέβαια και τώρα ακόμα το ενδεχόμενο αυτό απασχολεί στην πραγματικότητα τους πολιτικούς μας. Αυτούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιούν τους Αμερικανούς. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν γίνει πυρηνικός πόλεμος, θα μας λένε ότι άδικα ανησυχούσαμε, αν γίνει, δεν θα υπάρχει κανείς να τους θέτει ερωτήματα.

Έγκλημα οι αμερικανικές βάσεις στη Βόρειο Ελλάδα

Όπως εξηγήσαμε πάρα πολλές φορές στα άρθρα μας μόνο εγκληματίες θα μπορούσαν να σκεφτούν να φτιάξουν στη Μακεδονία και τη Θράκη αμερικανικές βάσεις κατά της Ρωσίας. Διότι στην Ελλάδα πνέουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μελτέμια, βορειοανατολικοί άνεμοι. Ακόμα κι ένα μικρό πυρηνικό να χτυπήσει την Αλεξανδρούπολη, η ραδιενέργεια θα φτάσει τάχιστα, αν φυσάνε μελτέμια εκείνη τη μέρα, στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου κατοικεί ο μισός ελληνικός λαός. (Το αυτό ασφαλώς ισχύει και με την άλλη παράλογη, ανεύθυνη και τυχοδιωκτική ιδέα της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει βουλγαρικό πυρηνικό εργοστάσιο βορειότερα των ελληνοβουλγαρικών συνόρων!).

Ούτε οι Έλληνες πολιτικοί, ούτε οι Έλληνες στρατιωτικοί, ούτε καν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που μας είχαν πρήξει, σε πολύ πιο ήσυχους καιρούς, με τον κίνδυνο από τα πυρηνικά, δείχνουν να ενδιαφέρονται για την απειλή εξαφάνισης του ελληνικού λαού. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν την εύνοια του εκάστοτε Αμερικανού Πρέσβη.

Δήθεν «ελληνικά» πολιτικά κόμματα δεν ντράπηκαν άλλωστε ούτε στιγμή να παραδώσουν όλη την ελληνική επικράτεια, τις «ελληνικές» ένοπλες δυνάμεις, τις «ελληνικές» υπηρεσίες πληροφοριών, όλα τα λιμάνια της χώρας και την πολεμική της βιομηχανία, μαζί και την εξωτερική και αμυντική πολιτική  στις ΗΠΑ κυρίως (και το Ισραήλ εν μέρει).

Κύπρος: Βάση για πόλεμο κατά Ιράν

Αν η Ελλάδα κινδυνεύει να εξαϋλωθεί ολόκληρη σε περίπτωση κλιμάκωσης του πολέμου με τη Ρωσία, η Κύπρος κινδυνεύει να εξαϋλωθεί σε περίπτωση επέκτασης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και επίθεσης κατά του Ιράν, που δύσκολα θα παραμείνει συμβατική.

Ήδη ο ισραηλινός στρατός ξεκινάει στις 29 Μαΐου τη μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία του, με ονομασία «Άρματα της Φωτιάς», που συνιστά προσομοίωση επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν και με χρήση του κυπριακού εδάφους. Η άσκηση θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα, θα συμμετάσχουν όλες οι μονάδες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και θα κληθούν έφεδροι, ενώ η αμερικανική πολεμική αεροπορία θα συμμετάσχει τροφοδοτώντας σε καύσιμα ισραηλινά μαχητικά εν πτήσει. Αν δηλαδή είναι απλώς άσκηση αυτό το πράγμα και δεν ξεκινήσει κανονικός πόλεμος.

Το γεγονός άλλωστε ότι η Ρωσία  –  που θα μπορούσε να συγκρατήσει το Ισραήλ – είναι μπλεγμένη με το ουκρανικό, ενώ και η Ουάσιγκτον χρειάζεται (και έχει όλο και περισσότερο) την συνδρομή του Ισραήλ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, μπορεί ίσως να δημιουργήσει κάτι που οι παράφρονες που κυβερνούν και το Ισραήλ να θεωρήσουν «παράθυρο ευκαιρίας». (Η παραφροσύνη μοιάζει τώρα να επικρατεί όλο και περισσότερο μεταξύ ισχυρών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιθανότερη μια μεγάλη καταστροφή στον πλανήτη).

Οι ασκήσεις θα περιλάβουν, σύμφωνα με τους Times of Israel, προσομοίωση ισραηλινής επίθεσης σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και η τελευταία εβδομάδα τους θα διεξαχθεί στην Κύπρο.

Ως συνήθως ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ έβαλε ξανά τις φωνές ότι τάχα μου η Τεχεράνη εμπλουτίζει ουράνιο και συσσωρεύει γνώση για την παραγωγή και λειτουργία προχωρημένων φυγοκεντρητών  και ότι είναι μόνο μερικές εβδομάδες από το να αποκτήσει επαρκές σχάσιμο υλικό για μια πρώτη πυρηνική βόμβα.

Τις περισσότερες φορές πάντως αυτά έχουν αποδειχθεί ψεύδη και συνήθως είναι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που διαψεύδουν τις εκτιμήσεις του Ισραήλ.

ΥΓ. Να σημειώσουμε ότι προ δεκαετίας είχαν επίσης αποκαλυφθεί σχέδια ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν μέσω Ελλάδας, Βουλγαρίας, Μαύρης Θάλασσας, Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν. Αγνοούμε αν παραμένουν επίκαιρα.

Πηγή: Konstantakopoulos.gr