Οι καταγγελίες Στ.Κοιλιάρη διαψεύδουν τη διοικήτρια της Κ.Τ

Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει το θόρυβο που ξεσηκώθηκε με τις δικές της ενέργειες  και συμπεριφορές όσον αφορά τη διαρροή της λίστας με τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια βουλευτών, η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη εξέδωσε ανακοίνωση με την οπο’ια ισχυρίζεται ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÈÅÓÌÙÍ - ÊÅÍÔÑÉÊÇ ÔÑÁÐÅÆÁ ×ÑÕÓÔÁËËÁ ÃÉÙÑÊÁÔÆÇ ότι «η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), …ουδέποτε έδωσε οδηγίες, είτε από την Διοικητή είτε από οποιονδήποτε άλλο, για να ετοιμαστεί έγγραφο ή να καταρτιστεί λίστα που να περιέχει τα δάνεια βουλευτών ή οποιονδήποτε άλλων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων» Σε γραπτή δήλωση της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ, Αλίκη Στυλιανού αναφέρει ότι :«στις 2 Μαρτίου 2015, η ύπαρξη του εν λόγω εγγράφου περιήλθε στην αντίληψη της ΚΤΚ από δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας. Καθηκόντως, ως η αρμόδια εποπτική Αρχή, ζήτησε από την Τράπεζα Κύπρου σχετική πληροφόρηση. Η ΚΤΚ ουδέποτε δημοσιοποίησε το συγκεκριμένο έγγραφο, ούτε έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τη δημοσιοποίηση του».

Ως εκ τούτου, καταλήγει, «είναι αθεμελίωτος και ατεκμηρίωτος ο οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι η ΚΤΚ διέρρευσε το εν λόγω έγγραφο στον Τύπο».

Ωστόσο οι καταγγελίες του παραιτηθέντα εκτελεστικού συμβούλου της Κ.Τ κ. Στέλιου Κοιλιάρη διαψεύδουν κάτι τέτοιο καθότι  στην παρουσία  των μελών του Δ.Σ. τη αρχής Εξυγίανσης  η κα Γιωρκάτζη έκανε αναφορά στη λίστα την οποία κρατούσε και την έδειξε σε έν μέλος του Συμβουλίου.Σχολίαζε μάλιστα υποτιμητικά  πως ..«είναι αυτοί που θα με δικάσουν…»

Εξάλλου η κα Γιωρκάτζη απέφυγε να σχολιάσει επιστολή την οποία της απέστειλε στις 6 Μαρτίου ο Γ.Ελεγκτής με την οποία της εφιστούσε την προσοχή ότι παρά τις ρητές οδηγίες  εξακολουθεί να είναι επικεφαλής στις  συνεδρίες της Αρχής Εξυγίανσης  της πρώην Λαϊκής  και την υπόθεση Α.Βγενόπουλου.