Εξηγήσεις ζητά ο Γ.Γ. ΑΚΕΛ από τους «υπευθύνους» για τη λίστα με τα δάνεια βουλευτών.

Απέτειλε επιστολες στον  πρόεδρο του Δ.Σ Τράπεζας Κύπρου και στη διοικήτρια της Κ.Τ.Χρ.Γιωρκάτζη

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΕ ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού απέστειλε χθες επιστολές (τις οποίες δημοσιοποιήσε σήμερα) προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και προς τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με τη λίστα των κόκκινων δανείων που δόθηκε στη δημοσιότητα.3133020153-0.lifestyle3908

Στην επιστολή του προς  τον  Πρόεδρο Δ.Σ. Τράπεζας Κύπρου Δρ. Josef Ackermann αναφέρει:

«Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου για τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάστηκε και δημοσιεύθηκε η λίστα με τα «κόκκινα δάνεια» πολιτικών προσώπων. Έχω ήδη δηλώσει ότι προσωπικά θα κινήσω νομική διαδικασία εναντίον όσων έχουν συμπεριλάβει και δημοσιοποιήσει το όνομα μου σε αυτήν.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε με ποιο σκεπτικό καταρτίστηκε η σχετική λίστα τόσο πρόχειρα και σε τι αποσκοπούσε μια τέτοια κίνηση από πλευράς της Τράπεζας Κύπρου. Τέλος θα ήθελα να απαντηθεί και το ερώτημα που αιωρείται δημοσίως: αν αυτή η λίστα αποτελεί απάντηση προς τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας.»

Στην επιστολή του προς  τη Διοικήτρια Κεντρικής Τράπεζας   Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αναφέρει:

«Θα ήθελα να με πληροφορήσετε αν δώσατε οδηγίες για να ετοιμαστεί η επίμαχη λίστα «κόκκινων δανείων» που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Αν όντως δώσατε τέτοιες οδηγίες, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για το αν ήταν προφορικές ή γραπτές και με ποιο σκεπτικό κρίνατε ότι έπρεπε να ετοιμαστεί αυτή η λίστα.»

Οπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Ακερμαν ο Α.Κυπριανού θα κινήσει νομική διαικασία εναντίον όσων έχουν συμπεριλάβει  και δημοσιοποιήσει  τ’ όνομα του σε αυτή τη λίστα.