Κρεμλίνο :Η «γκάφα» της Βρετανίδας ΥΠΕΞ δείχνει πόσο λίγα ξέρει η Δύση για το Ουκρανικό

Το Κρεμλίνο παραθέτει  μια «γκάφα» που έκανε η Βρετανή Υπουργός Εξωτερικών Λιζ imagewΤρας, ως παράδειγμα για το πόσο λίγο ενημερωμένοι είναι οι δυτικοί ηγέτες σε σχέση με την αντιπαράθεση για την Ουκρανία. «Αυτή είναι η πραγματικότητα μέσα στη οποία πρέπει να υπερασπιστούμε τη θέση μας», ανέφερε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες με τη Γαλλία και τη Γερμανία για την επίλυση της διαμάχης στην ανατολική Ουκρανία δεν έφεραν αποτελέσματα την Πέμπτη.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλείται δύο διπλωματικές πηγές που λένε ότι την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε ρωτήσει την Τρας αν αναγνωρίζει τη ρωσική κυριαρχία στο Ροστόφ και στο Βορονέζ -δύο επαρχίες στα νότια της χώρας, όπου η Ρωσία έχει αρχίσει να συγκεντρώνει δυνάμεις. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Τρας απάντησε ότι η Βρετανία δεν θα τις αναγνώριζε ποτέ ως ρωσικές και χρειάστηκε να τη διορθώσει ο πρέσβης της.

Αργότερα σε συνέντευξή της σε άλλη ρωσική εφημερίδα, η Τρας είπε ότι θεώρησε λανθασμένα ότι ο Λαβρόφ αναφερόταν σε ουκρανικές επαρχίες.