Eλλάδα Eurogroup : Ανοιξε ο δρόμος για τη συμφωνία

Ανοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους, ώστε να προωθηθούν άμεσα οι newego_LARGE_t_420_54477159_type12713μεταρρυθμίσεις μετά το χθεσινό θετικό σήμα από τις Βρυξέλλες. Το Euro-group αποφάσισε να ξεκινήσουν αύριο οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών, ενώ ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως θα υπάρξει νέα λίστα με προτάσεις.

O υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ και τον Βέλγο υπουργό Οικονομικών Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ
Φουλ τις μηχανές για την εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους, χωρίς καθυστερήσεις πια, ώστε να προωθηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις και να λυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα, βάζει η κυβέρνηση μετά το χθεσινό θετικό σήμα από τις Βρυξέλλες.
Υστερα από έντονο παρασκήνιο, επίσημες διαβουλεύσεις και επικοινωνίες μεταξύ κορυφαίων της Ευρωζώνης με την ελληνική πλευρά, η χθεσινή «μάχη» του Γ. Βαρουφάκη και του οικονομικού επιτελείου στο Eurogroup άνοιξε επί της ουσίας τον δρόμο για την αξιολόγηση και την έναρξη των συζητήσεων από αύριο στις Βρυξέλλες κατ’ αρχάς, για την εξειδίκευση και κοστολόγηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει η Αθήνα.