Απύθμενο θράσος Τουρκίας εναντίον του Έλληνα Υπουργού Άμυνας

 

Απύθμενο θράσος του Τουρκικού ΥΠΕΞ να προχωρήσει σε προσωπική επίθεση   εναντίον του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου ενώ στην προκλητική ανακοίνωση του  ανακοίνωσή κάνει λόγο για δικαιώματα της Άγκυρας στο Αιγαίο!ΤΕΛΕΤΕΣ ΠΑΡΑΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΣΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Π.

Ζητά δε από την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει τον Έλληνα υπουργό προφανώς  επειδή η Αγκυρα αισθάνεται στριμωγμένη από το πλήγμα που δέχθηκε να ανακαλέσει το ΝΟΤΑΜ  και NAVTEX  σε βάρος  της Ελλάδας πριν μερικές μέρες.

Στην απαράδεκτη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ επισημαίνει:

Για τις τελευταίες δραστηριότητες και δηλώσεις, οι οποίες κρίνονται απαράδεκτες, του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, ο οποίος από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα παρατηρείται πως ακολουθεί μία προκλητική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας, και αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση σε σύνεση και να θέσει το ταχύτερο δυνατόν υπό έλεγχο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται επίσης ότι από την στιγμή που ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας ανέλαβε καθήκοντα «ακολουθεί μια προκλητική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο».

«Είναι φανερό ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων δεν θα εξυπηρετήσουν κανέναν άλλον σκοπό πέραν της αύξησης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή θα επιφέρει ζημιά στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με μέτρα που θα λάβει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να επωφεληθούν από τους ισχύοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.
Περισσότερες ειδήσεις
Αρίντς: Αν ο Γκιουλ δεν γίνει πρωθυπουργός, να γίνει πρόεδρος της Βουλής
Ο Ερντογάν κατηγορεί το ‘λόμπυ των επιτοκίων’
Σε τεχνολογία 4 Κ θα εκπέμπει σύντομα ο παράνομος Μπαϊράκ
Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νερού το έργο μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα
Στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου το ψευδοκράτος
Στις Βρυξέλλες ο Ναμί θα μιλήσει για φυσικό αέριο και Κυπριακό
Δεύτερο γύρο και νίκη Έρογλου σε κάθε περίπτωση δείχνει νέα δημοσκόπηση στα κατεχόμενα
Για μεγάλη νομισματική κρίση ανησυχούν οι ειδικοί στην Τουρκία
Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Designed & Developed by Cyprus News Agency and NETinfo Services Ltd – Όροι Χρήσης