Απεβίωσε ο Γιαννάκης Σκορδή πρώην δήμαρχος Αμμοχώστου

imagewΟ Δήμος Αμμοχώσου ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του πρώην δημάρχου Γιαννάκη Σκορδή ο οποίο απεβίωσε σε ηλικία 72 χρόνων.

Ο Δήμος εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς τη σύζυγο του και τα δύο παιδιά του.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Γιαννάκη Σκορδή, ο οποίος υπηρέτησε το ΠΣΕ για χρόνια από διάφορα πόστα και μεταξύ 2009-2014 διετέλεσε Πρόεδρός του.

Έχοντας τον πόθο της επιστροφής στην αγαπημένη του Αμμόχωστο, ο Γιαννάκης Σκορδής κρατούσε ψηλά τη φλόγα της ελπίδας, δηλώνοντας παρών στους αγώνες του κυπριακού λαού για ελευθερία και επανένωσης της Κύπρου, συνεχίζει το ΠΣΕ προσθέτοντας ότι  και ως Δήμαρχος Αμμοχώστου υπηρέτησε πιστά αυτό τον αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του ΠΣΕ ο Γιαννάκης Σκορδής συμμετείχε σε μια σειρά από φόρα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Επί της Προεδρίας του το ΠΣΕ εκλέγηκε το 2012 για πρώτη φορά στο ανώτατο σώμα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, τη Γραμματεία.

Συνέβαλε στην καθιέρωση των τριμερών συναντήσεων των κινημάτων ειρήνης Κύπρου-Ελλάδας-Τουρκίας και στη διοργάνωση μιας σειράς από αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας, Λιβάνου κ.α. Πρωτοστάτησε στις εκδηλώσεις ενάντια στην ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟϊκό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», συμπληρώνει το ΠΣΕ.

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά με θλίψη το Γιαννάκη Σκορδή, πρώην Δήμαρχο Αμμοχώστου και στέλεχος του Λαϊκού Κινήματος της Αριστεράς.
Ο Γιαννάκης Σκορδής διετέλεσε Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων της Κύπρου καθώς και του Πολεοδομικού Συμβουλίου.
Ο Γιαννάκης Σκορδής υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα, διακεκριμένος επιστήμονα και ταυτόχρονα ένας μαχητικός αγωνιστής για τα δίκαια της Κύπρου και του λαού της, για την επιστροφή της Αμμοχώστου και την επανένωση του τόπου μας. Ένας συνεπής διεθνιστής και φιλειρηνιστής με πρωτοπόρα δράση στο αντιπολεμικό κίνημα της Κύπρου.
Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά το σύντροφο Γιαννάκη Σκορδή και εκφράζει την εκτίμηση του για την προσφορά του στο Λαϊκό Κίνημα και στον κυπριακό λαό. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του.

ΔΗΚΟ

  Είναι με βαθύτατη θλίψη που έχουμε πληροφορηθεί για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Αμμοχώστου, Γιαννάκη Σκορδή.
Ο Πρόεδρος, η ηγεσία, τα στελέχη και οι αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Αιωνία του η μνήμη.

ΔΗΣΥ


Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιαννάκη Σκορδή, πρώην Δημάρχου Αμμοχώστου.

Ο Γιαννάκης Σκορδής, πρόσφερε στον τόπο του τόσο μέσα από την ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και ως αρχιτέκτονας, συμμετέχοντας με το πέρας των σπουδών του στο σύνολο των δραστηριοτήτων των Οργανώσεων των Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών. Διετέλεσε παράλληλα μέλος και Αντιπρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων.

Ο Γιαννάκης Σκορδής απολάμβανε λόγω της προσωπικότητάς του, της ευρείας αποδοχής και από τα πολιτικά κόμματα όπως διεφάνη και κατά τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου το 2001.

Ηγεσία και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιαννάκη Σκορδή.

Συλλυπητήρια εκφράζει με ανακοίνωση της και η Δημοκρατική Παράταξη.