Ανακρίνεται ο δήμαρχος Πάφου

 *Η υπόθεση «Αρίστο» πυροδότησε  καταιγιστικές εξελίξεις και βγαίνουν πολλά άπλυτα στη φόρα

*Παράλυσε ο Δήμος Πάφου

Παράλυσε ο Δημος Πάφου μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που σημειώνονται  στην υπόθεση των απειλητικών  μηνυμάτων που στάλθηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου σε τέσσερα πρόσωπα, εκ των οποίων οι δύο είναι μάρτυρες κατηγορίας σε σχέση με την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί.Από τις 4 το απόγευμα ανακρίνεται   στο ΤΑΕ Πάφου ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας   ο οποίος προχθές είχε παραδεχθεί  πως το τηλέφωνο  από το οποίο στάληκαν τα απειλητικά μηνύματα το αγόρασε ο ίδιος στις 3 Αυγούστου  από συγκεκριμένο κατάστημα κινητών τηλεφώνων και το έδωσε στην  υπάλληλο του Δήμου Πάφου και στενή συνεργάτιδα του  η οποία τυγχάνει  να είναι αδελφή  του  σχεδιαστή της Aristo Developers.Ο Σάββας Βέργας κλήθηκε από το ΤΑΕ Παφου στις 12.30 το μεσημέρι αλλά δήλωσε αδυναμία καθότι βρισκόταν σε σεμινάριο για τον τουρισμό  και έτσι κλήθηκε στο ΤΑΕ Πάφου στις 4 μ.μ.

Savvas_VergasΑστυνομική πηγή δεν αέκλεισε το ενδεχομενο να εκδοθεί διάταγα κράτησης και του κ. Βέργα.

Εξάλλου σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ανανέωσε το διάταγμα   για τρεις μέρες  υ εναντίον της 33χρονης Μαρίας Σολωμονίδου (συνεργάτιδας του Σ.Βέργα) και του πατέρα της 64 χρόνων Ηλία Σολωμονίδη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, και ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα.Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας, λέγοντας πως τυχόν απόλυση των υπόπτων μπορεί να επηρεάσει το ανακριτικό έργο της. Ο δικαστής συγκεκριμένα ανέφερε “πως το ανακριτικό έργο είναι τέτοιας φύσεως που ελλοχεύει ο κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων” .

Επεσήμανε επίσης πως υπάρχει εύλογη υπόνοια ότι οι δύο ύποπτοι συνδέονται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, αλλά και πως οι υπόνοιες της Αστυνομίας είναι γνήσιες κατά συνέπεια η περαιτέρω κράτηση των δύο υπόπτων δεν γίνεται για αλλότριους σκοπούς.

Σε περίπτωση ωστόσο της ολοκλήρωσης του ανακριτικού έργου στο διάστημα των τριών ημερών ο δικαστής ζήτησε όπως οι δύο ύποπτοι αφεθούν ελεύθεροι.

Η 33χρονη μαζί με τον σύζυγο της και τον πατέρα της τελούσαν υπό κράτηση από την Τρίτη ωστόσο για τον σύζυγο της, Κωνσταντίνο Σύφαντο, ηλικίας 36 ετών, δεν προέκυψε τίποτα εναντίον του και εντός της ημέρας αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης υπαστυνόμος Σάββας Σάββα οι δύο ύποπτοι φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων εναντίον τεσσάρων προσώπων, της προϊσταμένης του τεχνικού τμήματος του Δήμου Πάφου Αντρούλας Ευθυμίου, βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση Aristo, του Δημοτικού Συμβούλου Φαίδωνα Φαίδωνος μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση Αristo, του δημοσιογράφου Κώστα Νάνου και του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, μέχρι στιγμής λήφθηκαν 19 καταθέσεις ενώ αναμένονται άλλες 19 . Επίσης – όπως είπε – έγινε άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων.

Καταθέσεις ανέφερε ο υπαστυνόμος Σάββα θα ληφθούν τόσο από το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον των δύο υπόπτων αλλά και από τους κατόχους των κινητών τηλεφώνων που δέχτηκαν τα απειλητικά μηνύματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο υπόπτων δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας Αρχής για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης τους για άλλες τρεις ημέρες.

Να σημειώσουμε πως ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ειχε δημόσια παραδεχθεί  στα Μ.Μ.Ε   πως το τηλέφωνο το είχε αγοράσει από συγκεκριμένο κατάστημα και από τις 3 Αυγούστου βρισκόταν στα χέρια της υπαλλήλου του Δήμου Πάφου.Οπως είχε δηλώσει  πό δεν ε αποτελεί τίποτα το μεμπτό στην υπόθεση την οποία διερευνά η Αστυνομία, προσθέτοντας ότι “επιχειρείται μια κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.”

Στο μεταξύ, η Αστυνομία, ύστερα από εξετάσεις που διενήργησε και ύστερα από έρευνες για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το τηλέφωνο – όπως αναφέρθηκε και στο δικαστήριο – διαπίστωσε πως τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν με προπληρωμένη κάρτα για την οποία δεν υπήρχαν στοιχεία καταχωρημένα, ωστόσο διαφάνηκε ότι από τη συσκευή από την οποία χρησιμοποιήθηκε η κάρτα έχει χρησιμοποιηθεί και άλλος αριθμός τηλεφώνου, ο οποίος είναι δηλωμένος σε συγγενικό πρόσωπο και συγκεκριμένα στην αδελφή του σχεδιαστή.

Ο φάκελο; τη υπόθεσης είχε σταλεί στη Γενική Εισαγγελία  και σήμερ ο πρωί πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη  στην οποία πήραν μέρος ο Γ.Εισαγγελέας και ο βοηθός Γ.Εισαγγελέας  και άλλοι λειοτυργοί της Νομικής Υπηρεσίας.

 Ισχυρισμοί Βέργα περι κτυπημάτων κάτω από τη μέση

Ο κ. Βέργας σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε  πριν δύο μέρες ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της συγκεκριμένης υπαλλήλου, πριν παραδοθεί στην Αστυνομία και παραδεχθεί ότι ο ίδιος ήταν ο αποστολέας των μηνυμάτων, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο για να απολογηθεί για τα μηνύματα αυτά. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, ο ύποπτος έστειλε τα μηνύματα εν βρασμώ ψυχής, βλέποντας τα παιδιά του να τελούν υπό κράτηση και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του να κλαίνε. Μετά όμως, πρόσθεσε ο κ. Βέργας, αισθάνθηκε τύψεις για την πράξη του και θέλησε να απολογηθεί.Μίλησε ακόμα και για δημοσιεύματα στο Τύπο, τα οποία υποκινούνται όπως ισχυρίστηκ από εχθρούς του που θέλουν να τον πλήξουν, αφού, όπως είπε, εξυπηρετούν τα συμφέροντα άλλων εταιρειών.

Έκανε  επίσης λόγο για χτυπήματα κάτω από τη μέση και μίλησε για προθέσεις Δημοτικών Συμβούλων εναντίον του.