Αισιόδοξη η Γιωρκάτζη για τα τεστ αντοχής των τραπεζών

Αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των κυπριακών τραπεζών, που θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος του μήνα, εξέφρασε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ενόψει της έναρξης της φθινοπωρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας σήμερα, Παρασκευή, η κ. Γιωρκάτζη ανέφερε ότι αναμένει πως τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής θα είναι θετικά και ότι, αν παρουσιαστεί ο,τιδήποτε, θα είναι διαχειρίσιμο.

det_aaΣημείωσε ότι, μετά την υπαγωγή των κυπριακών τραπεζών, στις αρχές Νοεμβρίου, στην ενιαία τραπεζική εποπτική αρχή, η προσοχή της Κεντρικής Τράπεζας θα στραφεί σε αλλά δυο κρίσιμα ζητήματα: Τα απαράδεκτα υψηλά επιτόκια και τις αναδιαρθρώσεις των δανείων, ώστε αυτά να καθίστανται βιώσιμα.

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος, στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχει συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομιών και του οικονομικού επιτελείου του Λευκού Οίκου.