Καταδικάζονται οι βανδαλισμοί στη Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια

imagewΗ Κυβέρνηση καταδικάζει τους βανδαλισμούς στην πλάκα ονοματοδοσίας της Λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας.

«Τέτοιες πράξεις συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος διχόνοιας και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές», τονίζεται.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας καταδίκασε την ενέργεια αγνώστων να βεβηλώσουν με γαλάζια μπογιά την πλάκα που φέρει το όνομα του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια αγνώστων να βάλουν γαλάζια μπογιά στην πλάκα ονοματοδοσίας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η οποία τοποθετήθηκε πρόσφατα».

Πρόσθεσε ότι «αυτές είναι μέθοδοι, οι οποίες δεν μας τιμούν ως πόλη. Ο σεβασμός σε ανθρώπους που πρόσφεραν στην πατρίδα μας και στην κοινωνία είναι εκ των ων ουκ άνευ» και σημείωσε πως «το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε είναι «ντροπή».

Υπενθυμίζεται ότι μέρος του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα από τον κυκλικό κόμβο των Λειβαδιών μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας (ΚΟΤ), ονοματοδοτήθηκε σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια ύστερα από απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας έκανε το απόγευμα της 30ης Ιουνίου ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, στην παρουσία μεταξύ άλλων της Ερσης Χριστόφια, συζύγου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και των Δημάρχων Λάρνακας και Λειβαδιών Ανδρέα Βύρα και Μάριου Αρμένη.

Σημειώνεται ότι το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας από ανάρτηση στα ΜΚΔ του Δημοτικού Συμβούλου Λάρνακας του ΑΚΕΛ Μάριου Κουκουμά.

ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Ο χθεσινοβραδινός βανδαλισμός με γαλάζια μπογιά της πλάκας ονοματοδοσίας της λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια στη Λάρνακα συνιστά ενέργεια θρασύδειλων τραμπούκων που ματαιοπονούν νομιζόμενοι ότι θα θίξουν την μνήμη του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας και πρώην ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια, η πορεία εντιμότητας και οι αγώνες του για το λαό και την πατρίδα δεν μπορούν να αμαυρωθούν από τέτοιες ενέργειες.

ΕΔΕΚ


Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της καταδικάζει τους χθεσινοβραδινούς βανδαλισμούς στη Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια στη Λάρνακα. Ανεξαρτήτως με τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις του καθενός από εμάς, η αντίθετη άποψη πρέπει να γίνεται σεβαστή. Οι βανδαλισμοί και η καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας είναι καταδικαστέα και δεν μπορεί ούτε και πρέπει να γίνεται ανεκτή, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΣΥ

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για τον βανδαλισμό της πλάκας ονοματοδοσίας της λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια αναφέρει:

Καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους τον βανδαλισμό της πλάκας ονοματοδοσίας της λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια στη Λάρνακα. Πρόκειται για μια απαράδεχτη ενέργεια, μια ασεβή πράξη.

Οι υπαίτιοι πρέπει να αναζητηθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.