Ψεύτικο βίντεο με «γυμνό εραστή» που βγαίνει από τα παράθυρα του Μπάκιγχαμ

 

3C2C9E812DFCD57C6C7D9B365EC7C58B

Oι κίονες που φαίνονται στο βίντεο κανονικά δεν υπάρχουν σε εκείνη την πλευρά του παλατιού

Ένα περίεργο βίντεο έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το βρετανικό Διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες: Τουρίστες έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ υποτίθεται ότι, την ώρα που βιντεοσκοπούσαν την αλλαγή της φρουράς, έπιασαν… στα πράσα έναν γυμνό άνδρα να δραπετεύει, και μάλιστα με σεντόνια, από παράθυρο στην πλαϊνή πλευρά του παλατιού.

Επισήμως, το Στέμμα αρνείται να σχολιάσει αλλά έδαφος φαίνεται να κερδίζει η εξήγηση ότι το βίντεο είναι μία αρκετά καλοστημένη φάρσα.

Το βίντεο αρχικά κυκλοφόρησε την Παρασκευή με την ανάρτησή του στο YouTube. Σε αυτό, δύο τουρίστριες από τη Σουηδία παρακολουθούν την αλλαγή της φρουράς από την πλευρά του Constitution Hill (βόρεια), αλλά συνόδος τους που τραβά βίντεο παρατηρεί, όπως και εκείνες, κάτι περίεργο στην πλαϊνή πλευρά.

Υποτίθεται ότι ένας ολόγυμνος γυμνός άνδρας βγαίνει από ένα τα υψηλότερα παράθυρα, έχει δέσει… σεντόνια για σχοινί (μία πιο πικάντικη λεπτομέρεια) και σκαρφαλώνει μέχρι το έδαφος. Στη μέση όμως, γλιστράει και πέφτει.

Το βίντεο μετέδωσαν με επιφυλάξεις -όχι πάντα εξίσου ισχυρές- αρκετά βρετανικά ΜΜΕ, και στη συνέχεια και ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Ωστόσο, οι τελευταίες αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ καταλήγουν να έχουν πειστεί από σκόρπιες αναλύσεις στο Διαδίκτυο πως το βίντεο φαίνεται αυθεντικό, αλλά δεν είναι.

Η ισχυρότερη απόδειξη είναι ότι εκείνη η πλευρά του Παλατιού δεν διακοσμείται με κίονες σαν αυτές που εμφανίζονται στο βίντεο (στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει στην μπροστινή πλευρά).

Στο βίντεο, τα κορινθιακού ρυθμού κιονόκρανα φαίνονται ολοκάραθα, αλλά στην πραγματικότητα εκείνος ο τοίχος, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μία αναζήτηση στο Google, είναι «γυμνός».

Περισσότερα επιχειρήματα παρουσίασε χρήστης του Twitter, στην εξήγηση του οποίου παραπέμπουν οι περισσότεροι: