Με διαδηλώσεις υποδέχονται το Δ.Σ. της ΕΚΤ στην Κύπρο 18 μαζικές οργανώσεις

Οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις που συναποτελούν την πλατφόρμα “Η Κοινωνία και αντιδρά και διεκδικεί”, πραγματοποιούν την προσεχή Τετάρτη και ώρα 17.00 έξω από το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία” μεγάλη παγκύπρια κοινωνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας με την ευκαιρία της εκεί συνεδρίας στις 4 και 5 Μαρτίου της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.ÐÏÑÅÉÁ ÐÑÏÓ ÔÇ ÂÏÕËÇ - ÐËÁÔÖÏÑÌÁ Ç ÊÏÉÍÙÍÉÁ ÁÍÔÉÄÑÁ ÊÁÉ ÄÉÅÊÄÉÊÅÉ

Εκπρόσωποι της πλατφόρμας μοίραζαν στην είσοδο της οδού Λήδρας στη Λευκωσία διαφωτιστικό υλικό για την εκδήλωση και σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης είπε ότι “18 συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις που συναποτελούμε την πλατφόρμα `Αντιδρούμε και Διεκδικούμε`, έχουμε αποφασίσει να `υποδεχθούμε` με το δέοντα τρόπο το ΔΣ της ΕΚΤ το οποίο θα συνέλθει στην Κύπρο στις 4 και 5 Μαρτίου”.

“Θεωρούμε ότι η ΕΚΤ λειτούργησε ως βασική συνιστώσα της Τρόικας αλλά και ως ένας θεσμός ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τις απαράδεκτες εξελίξεις που είχαμε στη χώρα μας και οι οποίες οδήγησαν στην επιβολή όλων αυτών των μέτρων που οδήγησαν το λαό μας, τους εργαζόμενους, τους νυκοκοιραίους στην φτωχοποίηση και πάρα πολλούς στην απελπισία της ανεργίας και της έλλειψης των στοιχειωδών μέσων για να ζήσουν”, είπε ο ΓΓ της ΠΕΟ.

Ο κ. Κυρίτσης είπε ότι θεωρούμε αυτή τη συνεδρία στην Λευκωσία του ΔΣ της ΕΚΤ μια ευκαιρία για να καλέσουμε τον κυπριακό λαό να συστρατευτεί μαζί μας και να βρεθούμε έξω από το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο ` Φιλοξένεια` για να διαδηλώσουμε το θυμό μας, την αγανάκτησή μας αλλά και την απαίτησή μας όπως η ΕΚΤ σεβαστεί τους ανθρώπους, σεβαστεί το γεγονός ότι οι αποφάσεις της οδήγησαν πολλούς λαούς της Ευρώπης σε βήματα προς τα πίσω και σε εποχές που θεωρούσαμε ότι έχουμε ξεπεράσει”.

Εκ μέρους της ΠΟΕΔ ο Γενικός της Γραμματέας, Απόστολος Αποστολίδης, δήλωσε ότι “η συνεδρία του ΔΣ της ΕΚΤ στην Κύπρο είναι πρωτοφανές γεγονός μιας και ο ένας εκ των τριών οργανισμών που αποτελούν την Τρόικα συνεδριάζει σε μια χώρα η οποία είχε γίνει πειραματόζωο”.

Ο κ. Αποστολίδης είπε ότι “θεωρούμε επιβεβλημένο όσοι εκπροσωπούμε τον κόσμο των εργαζομένων που έχουν υποφέρει από τα μέτρα λιτότητας και το κούρεμα του 2013 αλλά και μέτρα που έχουν απομειώσει το κοινωνικό επίπεδο και συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος, να διαδηλώσουμε την επιμονή μας ότι αυτές οι πολιτικές πρέπει να αλλάξουν”.

Πρόσθεσε ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση με το προεδρείο της ΕΚΤ για να τους επιδοθεί υπόμνημα με τις απαιτήσεις μας για το απλούστερο δικαίωμα των ανθρώπων να ζουν σε χώρα ευημερίας”.

Ο Μιχάλης Ιερίδης ΓΓ της ΟΛΕΜΕΚ δήλωσε ότι “η παρουσία και των εκπαιδευτικών στην εκδήλωση της 4ης Μαρτίου είναι σημαντική γιατί τα μέτρα λιτότητας επηρεάζουν και την εκπαίδευση και εμείς ως εκπαιδευτικοί έχουμε δραστηριοποιηθεί από το καλοκαίρι και καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην υπάρξει λιτότητα στην εκπαίδευση”.

Ανέφερε ότι “η εκπαίδευση έχει ανάγκη τους οικονομικούς της πόρους γιατί χωρίς εκπαίδευση τα πράγματα είναι τραγικά για τον τόπο και σημειώνω ιδιαίτερα την ανάγκη στήριξης του δημόσιου σχολείου”.