Ελ.Θεοχάρους:Πως αφαίρεσα τη ΔΔΟ από την έκθεση για την Τουρκία

 

eleni-theocharous-750x347Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και πρώην ευρωβουλευτίνα Ελένη Θεοχάρους με δήλωση της αναφέρεται πως η ίδια αφαίρεσε τον όρο ΔΔΟ από έκθεση της Ε.Ε. για την Τουρκία.Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Μετά την πανωλεθρία της πενταμερούς της Γενεύης και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που παρακολουθεί ο λαός, υποχρεούμαι να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι το οικονομικό κατεστημένο και η ολιγαρχία του πλούτου,  που μας κυβερνούν εδώ και δεκαετίες με προέδρους της επιλογής τους, πολέμησαν με νύχια και με δόντια για να επιβάλουν την Διζωνική Συνομοσπονδία ως λύση του Κυπριακού.
Και στην Γενεύη αυτό έπραξαν: Δέχθηκαν να συζητείται η λύση δύο κρατών που θα οδηγήσει σε Χαλαρή, Αποκεντρωμένη, Νεορεαλιστική, Διζωνική, Συνομοσπονδία δύο Ανεξαρτήτων Κρατών, με επικυριαρχία της Τουρκίας εφ` όλης της νήσου.
Το κυβερνόν κατεστημένο διαχρονικά πολέμησε με νύχια και με δόντια και μέσα στην ΕΕ από την μέρα ένταξης της ΚΔ, να επιβάλει την ΔΔΟ.
Προσωπικά πολέμησα κι εγώ, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με νύχια και με δόντια, εναντίον της ΔΔΟ.  Διότι θεωρώ ότι η λύση αυτή είναι χειρίστη μορφή διχοτόμησης, συνιστά νομιμοποίηση της κατοχής, μόνιμο διαμελισμό εκτουρκισμού και εξισλαμισμού της Κύπρου και συνιστά καθεστώς απαρτχάιντ.
Με αφορμή τα ανωτέρω θυμίζω ότι το 2014, κατάφερα να αφαιρεθεί ο καθορισμός της ΔΔΟ ως λύσης του Κυπριακού στην έκθεση προόδου για τις ενταξιακές της Τουρκίας από την ραπορτέρ -εισηγήτρια  Ρία Όουμεν, στην σχετική συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών. Είπα ότι δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΕ να προσδιορίσει και να καθορίσει τη λύση του Κυπριακού, αλλά ως θεματοφύλακας Αρχών και Αξιών, να διασφαλίσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι τέσσερις ελευθερίες και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο θα εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις και παρεκκλίσεις σε όλη την Κύπρο για όλους τους Κύπριους, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Η θέση μου πέρασε και αφαιρέθηκε η ΔΔΟ από την παράγραφο για την Κύπρο. Αυτό το θεώρησα ως μία προσωπική νίκη.
Δυστυχώς στην Ολομέλεια, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ και όλο το οικονομικό κατεστημένο, εισέβαλαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με προφορική τροπολογία στην Ολομέλεια, ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, την επανέφεραν και ψηφίστηκε.
Δεν είχα περιθώρια αντίδρασης. “