Ταλαιπωρία και ώρες αναμονής για εμβολιασμό στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού»

Το αδιαχώρητο σημειώνεται από το πρωί στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος imagewΚυπριανού», με τους πολίτες να στριμώχνονται για να πάρουν θέση για εμβολιασμό. Φωνές διαμαρτυρίας πολιτών που αναμένουν για ώρες έξω στον ήλιο, με τους υπευθύνους να κάνουν έκκληση για υπομονή.

Το πρόβλημα που σήμερα παρατηρήθηκε φαίνεται να οφείλεται στη μαζική προσέλευση πολιτών, πολύ πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού τους για εμβολιασμό, δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης, ο οποίος ανέφερε ότι, λόγω της τεράστιας τροχαίας κίνησης που παρατηρήθηκε από το πρωί, προς το αθλητικό κέντρο, τα εμβόλια καθυστέρησαν να φτάσουν κατά περίπου 15 λεπτά.

«Φαίνεται πως παίζει ρόλο  ότι αρκετοί ήρθαν πριν το ραντεβού τους και έγινε αυτό το μάζεμα του κόσμου», είπε και πρόσθεσε πως, τα σημεία εμβολιασμού λειτουργούν κανονικά και γίνεται προσπάθεια, τουλάχιστον εντός του χώρου εμβολιασμού, να τηρούνται οι αποστάσεις.

Ο ίδιος, πρόσθεσε, όταν έφτασε στο χώρο, στις 7.30, διαπίστωσε πως ήδη ανέμεναν πάνω από 200 άτομα πολύ πριν από την ώρα έναρξης των εμβολιασμών «κάτι που δεν δικαιολογείται» και σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να κάνουν υπομονή και να προσέρχονται στην ώρα που είναι το ραντεβού τους.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα με την αναμονή των πολιτών έξω στη ζέστη και την μη επαρκή κάλυψη από τα δυο στέγαστρα που τοποθετήθηκαν, ο κ.Ταμπούρης είπε πως γίνεται προσπάθεια να δοθεί πρόσβαση εντός του κλειστού γηπέδου του αθλητικού κέντρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι, είτε σήμερα το απόγευμα, είτε το αργότερο αύριο το πρωί, θα τοποθετηθούν άλλα δυο στέγαστρα.

«Μας παραχώρησε η Ε.Φ. τέντες για να προστατεύσουμε λίγο τον κόσμο, η επέκταση του κέντρου έγινε την περασμένη εβδομάδα και υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί θα έρθουν οι επόμενες τέντες», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε, τέλος, την έκκληση του για υπομονή και κάλεσε το κοινό να προσέρχεται στην ώρα του ραντεβού του και όχι πολύ νωρίτερα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις που παρατηρήθηκαν σήμερα.

Υπ.Υγείας

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η  οργάνωση και διεκπεραίωση της διαδικασίας εμβολιασμών είναι υποδειγματική σε όλα τα κέντρα,  σημειώνοντας παράλληλα ότι οι εικόνες από τη Λεμεσό αποτελούν εξαίρεση και ότι έχει ζητήσει από τους υπεύθυνους να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην επαναληφθούν.

Σε ανάρτησή του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Υπουργός Υγείας διευκρινίζει ότι οι σημερινές εικόνες από τη Λεμεσό «αποτελούν εξαίρεση, που αμαυρώνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται».

«Έχω ζητήσει», σημειώνει, «από τους υπεύθυνους να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια  φαινόμενα».

Καλεί, τέλος, τους πολίτες να προσέρχονται στην καθορισμένη ώρα, για αποφυγή ταλαιπωρίας.