Αποκαλύφθηκε σχέδιο δολοφονίας της κόρης του Ερντογάν

Σχέδιο δολοφονίας της κόρης του Τούρκου Πρωθυπουργού Σουμέγε Ερντογάν αποκαλύπτουν οι εφημερίδες Σταρ, Γκιουνές και Ακσάμ προκαλώντας την κινητοποίηση της γενικής εισαγγελίας της Άγκυρας η οποία διέταξε αμέσως την διεξαγωγή έρευνας.ImageHandler.ashx

Σύμφωνα με τις τρεις τουρκικές εφημερίδες, οι μυστικές υπηρεσίες σε μήνυμα που εντόπισαν ημερομηνίας 31 Ιαννουαρίου του 2015 και το οποίο αποκρυπτογράφησαν διαπίστωσαν ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας της Σουμεγέ Ερντογάν.

Με βάση το μήνυμα, η παράλληλη δομή όπως αποκαλείται το Κίνημα Γκιουλέν σχεδίασε την δολοφονία της Σουμεγέ για να κρατήσει τον Ερντογάν μακριά από τις εκλογές της 7η Ιουλίου του 2015.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ακσάμ ο δημοσιογράφος Εμρέ Ουσλού του κινήματος Γκιουλέν έστειλε μήνυμα στον βουλευτή του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αντιπολίτευσης Ουμούτ Οράν δίνοντάς του στοιχεία για το σχέδιο δολοφονίας της Σουμεγέ. Πρόκειται για μηνύματα που αντάλλαξε ο Εμρέ Ουσλού μέ τον βουλευτή της αντιπολίτευσης μέσω του λογαριασμού που ελέγχει ο Ουσλού στο τουίτερ με το ψευδόνυμο FuatAvni. Ο Ουσλού ενημερώνει τον Οράν ότι η δολοφονία θα ξεκινήσει με την οδηγία του Φετουλάχ Γκιουλέν `Κάντε αυτό που πρέπει`.

Αναφέρεται ότι για την εκτέλεση έχει φτάσει από την Κωνσταντινούπολη τις ΗΠΑ ψυχοπαθής πληρωμένος δολοφόνος. Στο μήνυμα αναφέρεται επίσης ότι εκείνη την μέρα θα αναλάβει στην φρουρά της Σουμεγέ ένας αστυνομικός της παράλληλης δομής.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για `βρώμικη συμμαχία` μεταξύ του κινήματος Γκιουλέν και του CHP.
(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΑΡ)