Αποφάσεις Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ΕΔΕΚ για την εκλογή προέδρου του Κινήματος

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Διευρυμένη Συνεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής με την Πολιτική Γραμματεία. Κατά τη συνεδρία τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Μαρία Θρασυβούλου, Μαρία Βασιλειάδου και Ανδρέας Φιλίππου) που διορίστηκαν με βάση ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της 11ης Φεβρουαρίου ενημερώθηκαν για τις μέχρι σήμερα ενέργειες των συλλογικών οργάνων του Κόμματος σε σχέση με την εκλογή Προέδρου και είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο υποψηφίους.ilektrismeni-atmosfaira-stin-teliki-eftheia-stin-edek-th

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 25ης Ιανουαρίου, την ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της 11ης Φεβρουαρίου και τις πρόνοιες του Καταστατικού αποφάσισε τα εξής:

1. Να παραλάβει το Μητρώου Μελών του Κόμματος, όπως αυτό σφραγίστηκε σε κλειστό φάκελο στις 25 Ιανουαρίου σε συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής. Η παραλαβή – παράδοση έγινε σήμερα στις 14:00 στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος στην παρουσία αντιπροσώπων των υποψηφίων.

2. Δέχεται και εξετάζει γραπτές ενστάσεις από οποιοδήποτε μέλος του Κινήματος που αφορούν την εγκυρότητα του Μητρώου Μελών ως προνοείται μέσα από το Καταστατικό ή την αλλαγή ονόματος επωνύμου σε περίπτωση αλλαγής ταυτότητας ή θάνατο μέλους για διαγραφή. Οι ενστάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 17:30.

3. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 1ης Μαρτίου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Κ.Σ. ΕΔΕΚ σύμφωνα με το Μητρώο Μελών του Κόμματος.

4. ΜΟΝΟ με την προσκόμιση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας οδηγού ή εκλογικού βιβλιαρίου τα μέλη θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

5. Όσα μέλη επιθυμούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους και το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσουν, καλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα επαρχιακά γραφεία του Κινήματος.

6. Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί Παγκύπρια σύσκεψη των Εφορευτικών Επιτροπών μαζί με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

7. Στα εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν Εφορευτικές Επιτροπές οι οποίες, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου, θα αποτελούνται από: Δύο μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος ή της Κεντρικής Επιτροπής, τα τρία μέλη της αντίστοιχης Επαρχιακής Γραμματείας ή Τοπικής Οργάνωσης (Πρόεδρος, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Οργανωτικός Γραμματέας). Οι υποψήφιοι μπορούν να ορίσουν μέχρι δύο (2) εκπρόσωπους σε κάθε εκλογικό κέντρο ως παρατηρητές.

8. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καταρτίστηκε σε σώμα με επικεφαλής τη δικηγόρο Μαρία Θρασυβούλου – Χαμπουρή και μέλη τη Μαρία Βασιλειάδου και τον Ανδρέα Φιλίππου.