Στα 94 ανήλθαν την Παρασκευή τα νέα περιστατικά κορωνοϊού

imagewΣτα 94 ανήλθαν την Παρασκευή τα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3.084 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 94 νέα περιστατικά.

Τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση και θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες όταν ολοκληρωθεί η ιχνηλάτησή τους.

Σημειώνεται ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.379.

Το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ολοκληρώθηκαν 350 εργαστηριακές διαγνώσεις, ενώ μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας διεκπεραιώθηκαν 1.075 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επίσης, στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων ολοκληρώθηκαν 757 εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων ολοκληρώθηκαν 164 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων ολοκληρώθηκαν 15 εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου, που διενεργείται σε χωριά των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, διεκπεραιώθηκαν 356 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας διεκπεραιώθηκαν 44 εργαστηριακές διαγνώσεις, από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές διεκπεραιώθηκαν 33 εργαστηριακές διαγνώσεις και από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία, που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, ολοκληρώθηκαν 290 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται δέκα άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, ενώ,  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς.