Μπαλτάκος:Εκτός πολιτικού σκηνικού η Ν.Δ αν παίξει με την καταστροφολογία

Ο  πρώην γεν. γραμ. της κυβέρνησης της ΝΔΟ δηλώνει ικανοποιημένος με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας  πως ο Τσίπρας ιδρώνει τη φανέλα

 

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δήλωσε ο πρώην γεν. γραμ. της κυβέρνησης της ΝΔ, Τάκης Μπαλτάκος, προσθέτοντας για τη ΝΔ ότι αν πάει να παίξει πάνω στην καταστροφολογία θα βγει εκτός πολιτικού σκηνικού για δεκαετίες.newego_LARGE_t_1101_54332597_type12713

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλτάκος μιλώντας το πρωί στον Βήμα fm είπε για το έργο της κυβέρνησης:
Εμείς παίζουμε στα ζάρια την Ελλάδα και οι Γερμανοί παίζουν στα ζάρια την Ευρώπη. Πρέπει να παίξουμε πάνω στο φόβο τους, φοβούνται περισσότερο και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και φέρεται έτσι. Οι Γερμανοί φοβούνται περισσότερο, γιατί αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί ελέγχουν την Ευρώπη, ό,τι απέτυχαν να κάνουν σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, το έχουν επιτύχει τώρα με το ευρώ, άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή, έχουν περισσότερο φόβο απ’ ότι εμείς. Φοβούνται το ντόμινο και την καταστροφή του ευρώ, αυτό για το οποίο αγωνίσθηκαν δεκαετίες και το έχουν επιτύχει, πιθανότατα θα διακινδυνεύσει από την τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
(Αυτή την πεποίθηση που έχετε τώρα την είχατε και τότε, δεν καταφέρατε να την περάσετε στην τότε κυβέρνηση;) Δεν κατάφερα να την περάσω.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που κάνει η κυβέρνηση, με την οποία φυσικά εγώ είμαι εχθρικός σε όλα τα άλλα, το ξέρετε αυτό, αλλά δεν μπορώ όταν παίζει η Ελλάδα και όταν κάποιος ιδρώνει τη φανέλα με το εθνόσημο, δεν μπορώ παρά να στέκομαι προσοχή. Ο κ. Τσίπρας ιδρώνει τη φανέλα.
Για τη ΝΔ και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσεΐ:
Αν η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν ακολουθήσει την ορθή στάση, και νομίζω ότι αυτό που λέω εγώ είναι το ορθό, εάν πάει να παίξει πάνω στην καταστροφολογία θα βγει εκτός πολιτικού σκηνικού για δεκαετίες. Εάν δηλαδή, πιστεύει η ΝΔ ότι σε τρεις μήνες, θα καταστραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν εκλογές και η ΝΔ θα θριαμβεύσει, πρόκειται για μεγίστη πλάνη. Ο κόσμος θα αντιδράσει με μανία και με λύσσα σε αυτήν την περίπτωση. Γι’ αυτό το λόγο η ΝΔ τώρα, πρέπει να συμπράξει στον άξονα, και ο άξονας είναι η διαπραγμάτευση, και να χτυπήσει στις πτέρυγες που είναι τα ασθενή σημεία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η λαθρομετανάστευση, η αθεΐα, ο όρκος κτλ. Αυτό είναι το σωστό. Αν η ΝΔ, το ξαναλέω, προσπαθήσει τώρα να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ή να θριαμβολογήσει αν τυχόν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορέσει να κάμψει τους Γερμανούς, τότε, η ΝΔ θα βγει εκτός πολιτικού σκηνικού.
Για το αν ο Κ. Καραμανλής προτίθεται να πάρει κάποια πρωτοβουλία:
Η μόνη μου εκτίμηση, επειδή τον ξέρω πολλά χρόνια, είναι ότι ενδιαφέρεται πάντα για την ενότητα της παράταξης και όλες του οι ενέργειες κατευθύνονται προς τέτοια κατεύθυνση έτσι ώστε η παράταξη να μένει ενωμένη. Αν πρόκειται να λάβει κάποια πρωτοβουλία, αυτή, θα είναι ενωτική, ή ενοποιητική για την παράταξη γενικότερα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα πάρει άλλη πρωτοβουλία
Για το αν ο Α. Σαμαράς πρόκειται να αμφισβητηθεί και τις εσωτερικές εκλογές της ΝΔ:
Πρώτα απ’ όλα δεν θεωρώ ότι είναι εφικτό (σ.σ. να αμφισβητηθεί ο Α. Σαμαράς). Δεύτερον, αν υποθέσουμε ότι αυτό γίνει θα προκηρυχθούν εσωκομματικές εκλογές στο λαό, όπως την προηγούμενη φορά. Για να αλλάξει αυτό και να αποφασιστεί από το συνέδριο του κόμματος πρέπει να αλλάξει το καταστατικό. Δεν έχω κάποια πληροφόρηση γι’ αυτό (σ.σ. για το αν θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής) και πιστεύω ότι είναι αντιλαϊκό και θα περάσει δύσκολα Το βλέπω σαν οπισθοχώρηση. Αυτοί που θα επιμείνουν, θα σας πω και γιατί θα επιμείνουν, παρ’ ότι δεν το ξέρω. Θα επιμείνουν διότι στο συνέδριο μπορείς να έχεις κάποια άλλη αντιμετώπιση σε σχέση με τον κόσμο. Εάν οι εσωκομματικές εκλογές γίνουν στον κόσμο, τότε όποιος πολιτικός εκφράζει τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη άνεση γιατί η βάση της ΝΔ είναι εκεί. Όπως έγινε και το 2009, 60% – 40% ήταν το αποτέλεσμα. 60 οι δεξιοί υποψήφιοι 40 η κ. Μπακογιάννη. Αυτοί λοιπόν που το θέλουν αυτό (σ.σ. την αλλαγή του τρόπου εκλογής) φοβούνται τη βάση της ΝΔ και θέλουν να πάνε στο συνέδριο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια πρόθεση και δεν γνωρίζω και αν θα γίνει.