Ψυχρή η πρώτη ολιγόλεπτη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Μία συνάντηση λίγων δευτερολέπτων και έναν σύντομο διάλογο είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.newego_LARGE_t_1101_54465386_type12713

Όπως μετέδωσε το Mega, τις συστάσεις μεταξύ των δύο ηγετών έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν.
«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία, αν και υπάρχουν δυσκολίες» είπε χαμογελώντας η κ. Μέρκελ στον πρωθυπουργό.
«Ευχαριστώ. Το ελπίζω» απάντησε, επίσης με χαμόγελο, ο Αλέξης Τσίπρας.newego_LARGE_t_1101_54465373_type12128
Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας, κατευθύνθηκε προς την θέση του, δίπλα στον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τον αγκάλιασε και τον φίλησε, ενώ φρόντισε να του εξηγήσει και ορισμένες από τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις συνόδους κορυφής.
Η Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο, δήλωσε ότι στόχος της ΕΕ είναι να αναζητά μία συμβιβαστική λύση στα προβλήματα, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι καρίας σημασίας να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες και σημείωσε ότι ανυπομονεί για την σημερινή πρώτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.newego_LARGE_t_1101_54465401_type12128

Νωρίτερα, σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, στο περιθώριο της Συνόδου.
Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον ομόλογό του για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με τους εταίρους στην Ευρωζώνη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Ο κ. Κάμερον φαίνεται να έδειξε ενδιαφέρον για την εξέλιξη των συζητήσεων και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στην Ευρωζώνη, ενώ πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
Διαβάστε ακόμη: