Και άλλη φουρνιά λαθρομεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού

imagewΣε κινητοποίηση τέθηκαν αργά χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας καθώς σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε να πλέει νοτιοανατολικά της Λεμεσού εντός των χωρικών υδάτων της  Κύπρου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πλοιάριο που μεταφέρει 40 μετανάστες.  Το πλοιάριο έχει προσεγγιστεί από σκάφος της Λιμενικής. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη  διαβουλεύσεις καθώς λόγω των μέτρων αναχαίτισης της πανδημίας, απαγορεύεται  η είσοδος στη Δημοκρατία.

Ωστόσο στην περιοχή έχει κληθεί  ασθενοφόρο,  σε περίπτωση που κάποιος από τους επιβαίνοντες χρειαστεί να τύχει νοσηλείας.


imagewΝωρίτερα το Σάββατο 51  μετανάστες, από τη Συρία και το Λίβανο,  οι οποίο επέβαιναν σε βάρκα, εντοπίστηκαν στη νεκρή ζώνη στις 11:00 π.μ

Τους παρέλαβαν τα Ηνωμένα Έθνη και ακολούθως τους παρέδωσαν στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται  για τριάντα πέντε άντρες,  πέντε γυναίκες και έντεκα παιδιά.

Το σκάφος με τους μετανάστες είχε γίνει αντιληπτό από τα ραντάρ της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας από την Πέμπτη,  να πλέει σε διεθνή ύδατα.

Χθες η λιμενική παρέλαβε από την ίδια βάρκα μια γυναίκα 28 ετών, το βρέφος της 8 μηνών και άλλα δύο βρέφη  για λόγους υγείας.  Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου για περίθαλψη.

Χθες το απόγευμα όλοι οι μετανάστες, αφού υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού,  μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρναρα,  στην Κοκκινοτριμυθια.