Ξεκινά η ανέγερση κτιρίου του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρο

imagewΤην έναρξη των εργασιών ανέγερσης των κτιριακών του εγκαταστάσεων, στις 22 Ιουνίου 2020, ανακοινώνει το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου (The Cyprus Cancer Research Institute – CCRI).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το κτίριο το οποίο θα στεγάσει το Ινστιτούτο, συνολικού εμβαδού 3111 τετραγωνικών μέτρων, θα φέρει το όνομα «Κτήριο Νίκολα Δαυίδ-Pinedo» και θα ανεγερθεί με δαπάνες του ιδρύματος “Γιώργου και Καίτης Δαυίδ”.

Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο, αποτελεί κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου και στοχεύει να καταστεί ένα κορυφαίο κέντρο έρευνας καρκίνου, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και  ανταλλαγής γνώσεων με άλλα κέντρα στο εξωτερικό και στην Κύπρο, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες κατάρτισης και εξειδίκευσης σε νέους επιστήμονες.

Το έργο, το οποίο αποτελεί την Α’ Φάση της κτιριακής υποδομής του Ινστιτούτου, θα ανεγερθεί πλησίον της δυτικής εισόδου της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστήμιου Κύπρου και οι εργασίες αναμένεται να  διαρκέσουν συνολικά 24 μήνες.

Ο σχεδιασμός του έργου έχει ανατεθεί, από τους δωρητές, στο αρχιτεκτονικό γραφείο ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, η διεύθυνση του έργου έχει ανατεθεί στην εταιρεία Diolkos, ενώ τη γενική εποπτεία του όλου έργου έχουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, αναφέρεται, θα φιλοξενούν ερευνητικές ομάδες παγκόσμιας εμβέλειας, με στόχο τη διεξαγωγή ουσιαστικής και πρωτοποριακής έρευνας σε θέματα καρκίνου.

«Το κτίριο «Νίκολα Δαυίδ – Pinedo» δεν θα αποτελέσει μόνο ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο για τη χώρα μας αλλά, κυρίως, ένα σημαντικό πυρήνα για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου Ερευνητικής Αριστείας σε θέματα καρκίνου, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την Κύπρο ως κέντρο έρευνας για τον καρκίνο και θεραπείας των ασθενών, καθώς και σε εκκολαπτήριο νέων επιστημόνων», καταλήγει η ανακοίνωση.