Αλληλεγγύη:Διχογνωμίες στην Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό


imagewΑναφορικά με τις διχογνωμίες και αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις που επικρατούν ανάμεσα στ μέλη της  Επιστημονικής Επιδημιολογικής Επιτροπή για τον κορωνοϊό το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του σημειώνει:

“Δεν έχουμε πια καμιά αμφιβολία ότι πάγια πρακτική της Επιστημονικής Επιδημιολογικής Επιτροπής είναι ως σύγχρονη Πυθία να απαντά σε κάθε ζήτημα καλύπτοντας όλα τα ενδεχόμενα. Από το χειρότερο μέχρι το καλύτερο. Ο ένας υιοθετεί τη μία θέση ο άλλος την άκρως αντίθετη αλλά στο τέλος η επιτροπή καλύπτεται από την θέση που επέβαλε ο κορωνοιός.
Δεν μας προκαλεί έκπληξη η σημερινή δήλωση του κ. Λεόντιου Κωστρίκη ότι υπάρχει ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της επιδημίας. Προχθές ο Δρ. Λοΐζου δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επανέλθει η πανδημία τον Οκτώβριο, και ο κ. Κωστρίκης είπε ότι δεν εκτιμά ότι θα επανέλθει τον Οκτώβριο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα διάφορα μέλη της Επιτροπής στις δηλώσεις τους εκφέρουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις αλλά αυτό είναι δικαίωμα τους.
Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι: Αυτές οι «ομόφωνες αποφάσεις» -τις οποίες υιοθετεί πάντοτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με βάση τις οποίες λαμβάνονται οι αποφάσεις – συμπεριλαμβάνουν όλες αυτές τις διχογνωμίες;
Είναι ένα ερώτημα το οποίο θεωρούμε ότι αν απαντηθεί θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στην εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων της χώρας μας.”