Υποκράτηση η φερόμενη ως συζυγοκτόνος Ρωσίδα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησης εναντίον 39χρονης Ρωσίδας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανθρωποκτονίας του 47χρονου συζύγου της Ρώσου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το διάταγμα προσωποκράτησης της ύποπτης, η οποία νοσηλευόταν από τις 10 Σεπτεμβρίου στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας, έληξε χθες και η 30χρονη παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 10 Σεπτεμβρίου όταν ο 47χρονος Ρώσος επιχειρηματίας εντοπίστηκε το μεσημέρι από τη σύζυγο του νεκρός στο σαλόνι της οικίας του που βρίσκεται στο Mesogios Gardens στον Πρωταρά. Η 39χρονη είχε τηλεφωνήσει τότε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και ανέφερε ότι εντόπισε τον σύζυγο της νεκρό στο καναπέ του σαλονιού της οικίας όπου διέμεναν με το 10χρονο αγοράκι τους.

Με την άφιξη της Αστυνομίας στη σκηνή και τις πρώτες έρευνες εντοπίστηκαν στο πρόσωπο και στο λαιμό του 47χρονου μώλωπες και τραύματα, ενώ στο στόμα του υπήρχαν διάφορα αντικείμενα, όπως κουτάλι, ξυραφάκι και κέρματα. Όπως ανέφερε στην Αστυνομία η 39χρονη, ο σύζυγος της κατάπιε τη γλώσσα και προσπάθησε βάζοντας στο στόμα του διάφορα αντικείμενα να την «βγάλει».

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους. Οι δύο ιατροδικαστές μετά από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 47χρονου, που διήρκεσε αρκετές ώρες, αποφάνθηκαν ότι αρχική αιτία θανάτου ήταν έμφραγμα μυοκαρδίου. Ωστόσο τελική αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία συνεπεία εισρόφησης αίματος η οποία προκλήθηκε από τραυματισμό μαλακών μορίων της στοματικής κοιλότητας που προήλθε από αντικείμενα που τοποθετήθηκαν στο στόμα του.

Όπως εξηγήθηκε από τους ιατροδικαστές φαίνεται ότι ο άνδρας υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και η σύζυγος του, η οποία είχε ψυχιατρικά προβλήματα, άρχισε να βάζει στο στόμα του διάφορα ξένα αντικείμενα για να το κρατήσει ανοικτό.